
Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο από την πρώτη σχεδόν μέρα της προετοιμασίας του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Θανάσης Στάικος θέλει να περάσει πολύ γρήγορα τη δική του φιλοσοφία και να βάλει τη δική του σφραγίδα στην ομάδα που «χτίζει» το φετινό καλοκαίρι.
Αυτός είναι και ο λόγος που «ξοδεύει» πολύ χρόνο στην εκμάθηση της τακτικής, μιας και από φέτος θα δούμε τον ΠΑΣ να αφήνει το κλασικό 4-4-2 που έπαιζε κατά βάση και να προσαρμόζεται στην τακτική του 4-3-3 με έναν κόφτη και δύο πιο δημιουργικά χαφ σε σχηματισμού τριγώνου.
Ο κόουτς του ΠΑΣ αφιέρωσε αρκετό χρόνο στην πρωινή προπόνηση στη δουλειά στην τακτική χωρίς αντίπαλο σε πρώτη φάση, ώστε να αρχίσουν να αποκτάνε οι παίκτες έναν αυτοματισμό κινήσεων, ενώ στην απογευματινή πρόσθεσε και την αντίπαλη ενδεκάδα, ώστε οι συνθήκες να είναι πιο κοντά στις συνθήκες ενός αγώνα.
Σίγουρα η ομάδα έχει πολύ δρόμο ακόμα για να αφομοιώσει τα καινούργια στοιχεία που απαιτούνται βάσει του νέου σχηματισμού, αλλά αυτό δίνει ένα επιπλέον ενδιαφέρον σε όσους παρακολουθούν τις προπονήσεις, ώστε να δουν από την ομάδα κάτι καινούργιο. Και παράλληλα, βέβαια, θα αξιολογείται και η εξέλιξη που θα έχουν οι παίκτες μέρα με τη μέρα, φιλικό με το φιλικό.
Από εκεί και πέρα, το ευχάριστο για το τεχνικό επιτελείο είναι ότι δεν υπάρχουν απρόοπτα και όλοι οι παίκτες είναι κανονικά παρόντες, πλην Περέα, που είμαστε πλέον σε αναμονή ανακοίνωσης της ομάδας που θα τον αποκτήσει. Ο Κολομβιανός δεν προπονήθηκε ούτε σήμερα και ετοιμάζει… βαλίτσες για το εξωτερικό.
Από σήμερα δοκιμάζεται και ο Μαυροβούνιος εξτρέμ Χαμπίμποβιτς που αγωνιζόταν στις Κ19 της Ποντγκόριτσα.
Δείτε βίντεο από την απογευματινή προπόνηση






