image description

Τον δρόμο της επιστροφής για τα Ιωάννινα έχουν πάρει οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα, αφού σήμερα και αύριο είναι προγραμματισμένες οι αιματολογικές εξετάσεις και το Σαββατοκύριακο οι εργομετρικές. Η πρώτη προπόνηση της νέας σεζόν είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Δευτέρα, αλλά ήδη κάποιοι παίκτες πηγαίνουν στο Πανηπειρωτικό με τον κ. Ντουρουντό και κάνουν ατομικά προγράμματα, τα οποία θα συνεχίσουν και τις επόμενες μέρες μέχρι να μπουν σε κανονικό ρυθμό την Δευτέρα.

Σήμερα το μεσημέρι κατά πάσα πιθανότητα ή το αργότερο αύριο, θα ανακοινωθεί και ο βοηθός του κ. Στάικου, με φαβορί τον Δημήτρη Λόντο που ήταν στον Αίαντα Σαλαμίνας, ενώ είχε εργαστεί και ως αναλυτής στον Ιωνικό, πριν ανέβει η ομάδα της Νίκαιας στη Super League. Είναι κάτοχος διπλώματος UEFA B’.

Όσον αφορά τις αποδεσμεύσεις, ο Σταματελόπουλος βρήκε πρόταση από Αυστραλία και ίσως συνεχίσει εκεί την καριέρα του, οπότε αργά ή γρήγορα θα λυθεί το συμβόλαιό του με τον ΠΑΣ. Κάτι παρόμοιο θα συμβεί και με τον Ράντου. Για Μπιλμπάο, Νίνη, Τσάβο, Μπορταγκαράι προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι που να έχει αλλάξει τα δεδομένα, οπότε αναμένεται να είναι κανονικά στην προετοιμασία.

Τα συμβόλαια που έληξαν είναι των Τσιντώτα, Μορέιρα, Τζίμα, Πήλιου και Μουστάκα, που προφανώς δεν θα είναι πλέον στην ομάδα. Έληξαν, αλλά ανανεώθηκαν των Κόντε και Αθανασίου που θα πάρουν σειρά για ανακοινώσεις αμέσως μετά τον βοηθό του κ. Στάικου.

Στις προπονήσεις θα είναι και 3-4 παίκτες των υποδομών μέχρι να αποφασιστεί ποιοι θα γίνουν επαγγελματίες.

Στα μεταγραφικά, η πιο προχωρημένη περίπτωση φαίνεται να είναι του τερματοφύλακα, αλλά όποιος κι αν επιλεγεί δύσκολα θα προλάβει να είναι στην πρώτη. Προβάδισμα έχει ο Κλέιμαν, όπως όλα δείχνουν, αρκεί να τελειώσουν άμεσα οι σοβαρές περιπέτειές του με τη δικαιοσύνη.

Για τα υπόλοιπα θα χρειαστεί παραπάνω υπομονή, αλλά υπάρχει σίγουρα περιθώριο να γίνουν καλές και προσεκτικές κινήσεις. Αν αντικατασταθούν οι Τσιντώτας, Πήλιος και Μορέιρα με καλύτερους παίκτες, η ομάδα θα ανέβει σίγουρα ποιοτικά και μην ξεχνάμε και τις επιστροφές των Κόντε και Κιάκου που είναι κι αυτές σαν καινούργιες προσθήκες.