image description

Το έργο του Χρήστου Τσελιόπουλου τα τελευταία χρόνια στην εκγύμναση των τερματοφυλάκων του ΠΑΣ Γιάννινα είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού. Τους έχει εξελίξει στο μέγιστο, έχουν πάρει μεταγραφές, έχουν κερδίσει διακρίσεις σε αγώνες με βραβεία MVP κτλ. Τη δουλειά αυτή που θα συνεχίσει να επιτελεί για 5η συνεχόμενη σεζόν στην «κυανόλευκη» ομάδα, έχοντας κι ένα ακόμα παλαιότερο πέρασμα επί Ντεμόλ στον ΠΑΣ, έρχεται πλέον να την προχωρήσει σε μεγαλύτερο βάθος. Πως θα γίνει αυτό; Με τη λειτουργία μίας πρότυπης σχολής τερματοφυλάκων με τη συνεργασία του Epirus Health Center στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του στο Κάτω Νεοχωρόπουλο.

Η παρουσίαση του εγχειρήματος ίδρυσης της νέας σχολής τερματοφυλάκων έγινε σήμερα με κάθε επισημότητα στο Αθλητικό Κέντρο Epirus, με τον κ. Τσελιόπουλο να έχει την αμέριστη στήριξη του προπονητή του ΠΑΣ Γιάννινα και άμεσου συνεργάτη του, Γιάννη Πετράκη, καθώς και των 5 τερματοφυλάκων που προπονεί επί καθημερινής βάσης, των Βελλίδη, Γιαννίκογλου, Περιστερίδη, Παπαϊωάννου και Βενετικίδη.

Παρουσιάζοντας το νέο του εγχείρημα, ο καταξιωμένος γυμναστής τερματοφυλάκων, Χρήστος Τσελιόπουλος είπε μεταξύ άλλων: «Ξεκινάμε μια πρότυπη σχολή τερματοφυλάκων στα Ιωάννινα. Αισθάνομαι πλέον μέλος της κοινωνίας των Ιωαννίνων ζώντας σχεδόν 5 χρόνια εδώ. Υπήρχαν καιρό οι σκέψεις για μια σχολή εκπαίδευσης τερματοφυλάκων, η οποία πλέον υλοποιείται. Θεωρώ ότι την εμπειρία 15 ετών θα πρέπει να τη μεταλαμπαδεύσω στη νέα γενιά. Το Epirus Health Center πληροί όλες τις προϋποθέσεις με τις παροχές που δίνει και ευχαριστώ τους ανθρώπους του για τη συνεργασία που ξεκινάμε εδώ στις εγκαταστάσεις του.

Ο τερματοφύλακας χρειάζεται εξειδικευμένη δουλειά και ερχόμαστε να προσθέσουμε πράγματα σ’ αυτό το κομμάτι.

Απευθυνόμαστε σε νεαρούς τερματοφύλακες, αλλά και σε όσους έχουν μία πορεία στο ερασιτεχνικό και θέλουν να βελτιωθούν περισσότερο. Ελπίζω ο κόσμος να μας αγκαλιάσει και να είμαστε για πολλά ακόμα χρόνια στην πόλη.

Ευχαριστώ τον κ. Πετράκη που με τιμά σ’ αυτό το ξεκίνημα. Τον εκτιμώ, με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Έχω την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή του σε ό,τι έχω κάνει μέχρι σήμερα. Ευχαριστώ και τα παιδιά που δουλεύω ήδη μαζί τους, τον Μάρκο Βελλίδη, τον Κώστα Περιστερίδη, τον Μάκη Γιαννίκου, τον Γιώργο Παπαϊωάννου και τον Θοδωρή Βενετικίδη. Δουλεύουμε αρκετά χρόνια με τους περισσότερους και τους ευχαριστώ που είναι μαζί μου σ’ αυτό το νέο ξεκίνημα.

Τη δουλειά με τους τερματοφύλακες θα την κάνω εγώ προσωπικά, αν παραστεί ανάγκη στο μέλλον ίσως προστεθεί και κάποιος συνεργάτης.

Στις 20, 22 και 29 Νοεμβρίου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωριστούμε με τα παιδιά που θα έρθουν στη σχολή. Οι ώρες προπονήσεων θα είναι από τις 15:00 και μετά και η σχολή αφορά παιδιά γεννημένα από το 2001 και μετά. Θα γίνεται και personal training και θα έχουν την ευκαιρία να βελτιωθούν και τερματοφύλακες που παίζουν τώρα στο ερασιτεχνικό των Ιωαννίνων».  

Ο κ. Πετράκης ευχήθηκε από την πλευρά του κάθε επιτυχία στον συνεργάτη του, πλέκοντάς του το εγκώμιο για όσα έχει προσφέρει στον ΠΑΣ Γιάννινα και θα συνεχίσει ασφαλώς να προσφέρει: «Είμαστε πολλά χρόνια στην ομάδα, την πόλη και την ομάδα, που τα αισθανόμαστε κομμάτι από τη ζωή μας. Ξεκινάει μια πολύ σπουδαία προσπάθεια από τον κ. Τσελιόπουλο. Χρειάζεται υποστήριξη αυτό που ξεκινάει. Η πορεία του είναι τα διαπιστευτήριά του. Εκτός από τις γνώσεις, διαθέτει και την ποιότητα ως άνθρωπος και από τον συνδυασμό αυτών των δύο θα προκύψει το καλύτερο αποτέλεσμα για τα παιδιά που έχουν όρεξη να κάνουν βήματα μπροστά. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να πετύχει αυτή η προσπάθεια κι εγώ θα είμαι δίπλα.  Ο κ. Τσελιόπουλος έχει την ικανότητα να καθοδηγεί μόνος του τους τερματοφύλακες στην καθημερινή μας προπόνηση. Ό,τι έχετε δει τα τελευταία χρόνια στην ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα, είναι αποκλειστικά έργο δικό του. Κάνει μεθοδική δουλειά και οφείλω να το καταθέσω».

Ο Μάρκος Βελλίδης, που κατάφερε να πάρει μεταγραφή στον ΠΑΟΚ και να περάσει το κατώφλι της Εθνικής ομάδας, δουλεύοντας με τον κ. Τσελιόπουλο χαρακτήρισε τιμή του να βρίσκεται δίπλα του σ’ αυτήν του την προσπάθεια: «Θεωρώ πολύ σημαντικό που ο κ. Τσελιόπουλος μπήκε στη διαδικασία να μας καλέσει εδώ, είναι τιμή για μας. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να δουλεύουν σ’ έναν εξαιρετικό χώρο. Είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας και θα το καταλάβουν όλοι όσοι συνεργαστούν μαζί του. Έχω δουλέψει 3 χρόνια μαζί του, μ’ έχει πλάσει σαν τερματοφύλακα και σαν άνθρωπο, μ’ έχει κάνει να ευχαριστιέμαι το ποδόσφαιρο και στις δύσκολες στιγμές είναι πάντα εκεί να με βοηθάει. Καλή επιτυχία, είμαι σίγουρος γι’ αυτήν. Όσα παιδιά ενδιαφέρονται για τη θέση του τερματοφύλακα έχουν να μάθουν πάρα πολλά από τον κ. Τσελιόπουλο».

Τέλος, ο Κώστας Περιστερίδης αναγνώρισε τη βοήθεια που είχε από τον κ. Τσελιόπουλο ώστε να κάνει επανεκκίνηση την καριέρα του και του ευχήθηκε να αφήσει το στίγμα του σε ολόκληρη την Ήπειρο και όχι μόνο στα Γιάννενα. Χαρακτηριστικά δήλωσε: « Με τον κ. Τσελιόπουλο έκανα μια επανεκκίνηση στην καριέρα μου. Είμαι χαρούμενος που ξεκινάει μια τέτοια σχολή από τον κ. Τσελιόπουλο και του εύχομαι τα καλύτερα. Είμαι σίγουρος ότι θα πετύχει, όχι μόνο στα Γιάννενα, αλλά σε όλη την Ήπειρο. Θα δώσει τις σωστές συμβουλές στα παιδιά που θέλουν να ξεκινήσουν την καριέρα τους ως τερματοφύλακες».

Για δηλώσεις συμμετοχής δείτε τα τηλέφωνα στην παρακάτω αφίσα

Δείτε το video με όλες τις δηλώσεις