Παρέμβαση στην εκπομπή «90 ΚΑΙ ΚΑΤΙ» έκανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Σταδίων, Σπύρος Πάικας, τοποθετούμενος επί του ζητήματος που ανέκυψε προσωρινά με το πιστοποιητικό συμμετοχής του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο κ. Πάικας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι υπεβλήθησαν δύο αιτήματα την τελευταία εβδομάδα από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, το ένα είχε επισυναπτόμενη την έκθεση της αστυνομίας με τις ελλείψεις στις κάμερες και ότι η ΠΑΕ ζητούσε την παρέμβαση της ΓΓΑ και τη βοήθεια του ΠΕΑΚΙ, να βοηθήσουν να κυλήσει κάποιο διάστημα, γιατί δεν μπορούσε να αναλάβει το κόστος για τις κάμερες. Όπως είπε ο κ. Πάικας το θέμα αυτό επιλύθηκε με την ανάληψη του κόστους από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Το δεύτερο ήταν η βεβαίωση οφειλών που ζητήθηκε από την ΠΑΕ για να προσκομιστεί στην ΕΕΑ. Το χαρτί των ρυθμίσεων ζητήθηκε, γιατί με το νέο νόμο Κοντονή όσες ΠΑΕ χρησιμοποιούν Εθνικά στάδια πρέπει να προσκομίζουν εξοφλήσεις ή διακανονισμούς.  «Για τα τωρινά δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, για τα παλιά δεν τηρήθηκε η ρύθμιση στο σύνολό της, αλλά μόνο σ’ ένα βαθμό. Από τη στιγμή που μου ζητήθηκε βεβαίωση γνωστοποίησα στην ΕΕΑ τις ληξιπρόθεσμες οφειλές».

Για τη μη επίδειξη ευελεξίας για μερικές μέρες, μέχρι να γίνουν οι πληρωμές της NOVA προς την ΠΑΕ, ο κ. Πάικας ισχυρίστηκε ότι δεν του ζητήθηκε παράταση και ότι γενικότερα έχει επιδείξει πνεύμα συνεννόησης το ΠΕΑΚΙ. Κατέληξε δε στο ότι δεν μπορεί να είναι πάντα τελευταίο στη σειρά των πληρωμών το Στάδιο.

Τέλος ο πρόεδρος της Επιτροπής Σταδίων αναφέρθηκε γι’ άλλη μια φορά στο Πανηπειρωτικό που θα μπορούσε να κατασκευαστεί νέο γήπεδο για τον ΠΑΣ, κάτι που επιθυμεί και η ΓΓΑ.

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε στην παρέμβασή του ο κ. Πάικας