image description

Επίθεση από αγνώστους δέχθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο δήμαρχος Λαμίας. Κατά την επιστροφή του από τηλεοπτική εκπομπή λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα, ο Θύμιος Καραΐσκος έπεσε σε ενέδρα που είχε στηθεί στον περιφερειακό δρόμο κοντά στο σπίτι του.

Εκεί οι δράστες έσπασαν πρώτα το τζάμι του συνοδηγού και έπειτα το παρμπρίζ του αυτοκινήτου, με τον δήμαρχο να καταφέρνει έπειτα ν’ αναπτύξει ταχύτητα για να ξεφύγει.

Στη συνέχεια ο Καραΐσκος βρέθηκε σε κατάσταση σοκ, αλλά για προληπτικούς λόγους, στο νοσοκομείο, όπου έδωσαν το «παρών» αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι και πολίτες για να καταδικάσουν το γεγονός.

Νωρίτερα κατά την τηλεοπτική του παρουσία στην εκπομπή «Βήμα για Όλους», στο STAR Κεντρικής Ελλάδας, ο δήμαρχος είχε καταγγείλει ότι εδώ και ένα χρόνο δέχεται απειλές για τη ζωή του και τη ζωή της οικογένειάς του, μετά από την άρνησή του να ενδώσει σε πιέσεις του Πανουργιά Παπαϊωάννου, προκειμένου να αναλάβει το έργο του ΧΥΤΑ Λαμίας.

Συγκεκριμένα είπε: «Η αιτία της σύγκρουσης με τον κ. Παπαϊωάννου είναι επειδή μου τηλεφώνησε στα μέσα Ιουνίου 2022, ζητώντας να μην γίνει διαγωνιστική διαδικασία για το θέμα της ανάθεσης του έργου του κυττάρου, να μην εφαρμοστεί η νομιμότητα, αλλά να πάμε με περιορισμένη πρόσκληση και διαπραγμάτευση, πράγμα το οποίο αρνήθηκα.

Όταν με επισκέφθηκε στο γραφείο μου, στην άρνησή μου αυτή απάντησε: “Εγώ θα κατέβω για δήμαρχος”.

Από τότε που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, η οικογένειά μου και εγώ βιώνουμε ένα δράμα, με απειλές, με ύβρεις, οι οποίες έχουν κατατεθεί με μηνυτήρια αναφορά, σε ανύποπτο χρόνο στον Εισαγγελέα. Δεν είναι ωραίο πράγμα ο δήμαρχος να βλέπει μπράβους να περιφέρονται γύρω από το σπίτι του.

Έχω δεχθεί τηλεφωνήματα με απειλές για τη ζωή μου, αλλά έχω δεχθεί και απειλές από τον ίδιο τον κ. Παπαϊωάννου μέσω τρίτων ότι θα με σκοτώσει… Μου μετέφερε μέσω τρίτων απειλές για την ίδια μου τη ζωή και την οικογένειά μου.

Όλα αυτά τα έχω καταγγείλει στον Eισαγγελέα με μηνυτήρια αναφορά, σε ανύποπτο χρόνο. Τρείς φορές έχω επισκεφθεί τον Eισαγγελέα και έχω αναφέρει συγκεκριμένα περιστατικά. Η Eισαγγελία έχει προχωρήσει ήδη σε προκαταρκτική έρευνα».

Καταδίκασε την περίεργη επίθεση ο Π. Παπαϊωάννου

Την επίθεση καταδίκασε ο υποψήφιος για τη δημαρχία της πόλης, Πανουργιάς Παπαϊωάννου. Με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε τη χαρακτηρίζει «περίεργη» και επισημαίνει ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη αναφέροντας ότι συζήτηση που έγινε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό εξελίχθηκε σε μια ανήθικη επίθεση εναντίον του ίδιου.

Αναλυτικά αναφέρει η σχετική ανακοίνωση…

«Καταδικάζω απερίφραστα την ομολογουμένως «περίεργη», τόσο ως προς τον χρόνο όσο και ως προς τις συνθήκες, επίθεση που φέρεται να δέχθηκε ο Δήμαρχος Λαμιέων.

Καταδικαστέα είναι και η απόπειρα σύνδεσης του περιστατικού με τη χθεσινοβραδινή συζήτηση στο Star KE, όπως επιχειρήθηκε με επίσημο δελτίο τύπου του Δήμου Λαμιέων που διανεμήθηκε στις τρεις τα ξημερώματα.

Η εν λόγω συζήτηση, αν και αφορούσε τον σχολιασμό μιας δημοσκόπησης, εξελίχθηκε σε μια, χωρίς προηγούμενο, συκοφαντική και ανήθικη επίθεση εναντίον μου από τον απερχόμενο Δήμαρχο με προφανείς μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Μια επίθεση, που «συμπτωματικά» εκδηλώθηκε 19 μέρες πριν τις εκλογές και αμέσως μετά την παρουσίαση κάρτας όπου αποτυπωνόταν η πρόθεση ψήφου. Σας δίνω τον λόγο μου, ότι η προσφυγή μου στη Δικαιοσύνη για την προστασία της τιμής και της υπόληψής μου αλλά και για τον έλεγχο των οικονομικών του Δήμου, που αποτελεί ηθική υποχρέωση κυρίως απέναντι στους συμπολίτες μου, θα είναι άμεση και θα πάει μέχρι τέλους.

Απέναντι σε όσους επιχειρούν να διχάσουν τον λαό της Λαμίας ως μια απέλπιδα προσπάθεια να παραμείνουν στην καρέκλα, τους καθιστώ σαφές ότι δεν πρόκειται να τους ακολουθήσω στις γκεμπελικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές.

Θα διαφυλάξω με κάθε νόμιμο μέσο την ενότητα του Λαμιώτικου λαού και την ομαλή δημοκρατική διαδικασία.

Συνεχίζουμε δυνατά για τη μεγάλη νίκη στις 8 Οκτωβρίου και την αλλαγή σελίδας στον Δήμο μας!»

Διαφημίσεις