Μία ακόμη σπουδαία διεθνή διάκριση πανηγυρίζει ο ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Γεώργιο Σταμούλη να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης Ανοιχτής Θάλασσας (Open Water 2026), που διεξάγεται στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου.
Ο αθλητής του ΠΑΣ Γιάννινα πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στα 1.000 μέτρα με διπλά πέδιλα (BF), καταλαμβάνοντας τη 2η θέση και ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του παγκόσμιου βάθρου, χαρίζοντας στον σύλλογό του και στην ελληνική αποστολή μία σημαντική επιτυχία.
Πολύ καλή ήταν και η παρουσία του Θεόφιλου Λέκκα στο ίδιο αγώνισμα, καθώς κατέλαβε την 4η θέση στον κόσμο, φτάνοντας μία ανάσα από το βάθρο των μεταλλίων. Στα 1.000 μέτρα BF των γυναικών, η Αποστολία Μαχαίρα κατέλαβε τη 18η θέση.
Οι επιτυχίες για τους Γιαννιώτες αθλητές δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς και οι τρεις εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στους τελικούς των 150 μέτρων BF Elimination.
Συγκεκριμένα, ο Θεόφιλος Λέκκας προκρίθηκε με τη 2η καλύτερη επίδοση στους άνδρες, σημειώνοντας χρόνο 1:15.75, ενώ ο Γεώργιος Σταμούλης κατέλαβε επίσης τη 2η θέση στα προκριματικά των νέων, με χρόνο 1:18.09. Την πρόκριση στον τελικό των νεανίδων εξασφάλισε και η Αποστολία Μαχαίρα, η οποία τερμάτισε στην 6η θέση με επίδοση 1:29.92.
Έτσι, ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία του στην κορυφαία παγκόσμια διοργάνωση, με απολογισμό ένα ασημένιο μετάλλιο, μία τέταρτη θέση και τρεις προκρίσεις σε τελικούς, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά το υψηλό επίπεδο της τεχνικής κολύμβησης του συλλόγου.
