image description

Την τεχνολογία ακόμα μεγαλύτερο σύμμαχο θέλει να κάνει η Super League. Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του Δ.Σ. συζητήθηκαν θέματα διαιτησίας, αλλά και λάθη που έγιναν όπως το offside στο παιχνίδι ΑΕΚ-Ατρομήτου όπου μπήκαν λάθος οι γραμμές, ενώ έγινε κουβέντα και για την τεχνολογία Goal-Line Technology, όπου θα έδινε μία σαφή απάντηση σε περίπτωση όπως εκείνη του αγώνα Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα.

Η Λίγκα δεσμέυτηκε να διερευνήσει το κόστος αυτών των τεχνολογιών προκειμένου να εφαρμοστούν στο πρωτάθλημα κάποια στιγμή.

Η ανακοίνωση μετά το σημερινό Δ.Σ.:

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Πραγματοποιήθηκε συζήτηση για τα θέματα διαιτησίας και τη στελέχωση της ΚΕΔ ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, το σώμα ενημερώθηκε για τη σύγκληση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου την Τρίτη 10 Οκτωβρίου και ώρα 10:00. Στο πλαίσιο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο επεσήμανε την ανάγκη να αποσταλούν τα βιογραφικά των υποψηφίων Αλλοδαπών τριών νέων μελών της ΚΕΔ στα μέλη της Ε.Ε.Π. πριν τη συνεδρίαση της επόμενης Τρίτης ώστε να υπάρξει επαρκής χρόνος ενημέρωσης και λήψης των οικείων αποφάσεων.

2/ Ομόφωνα αποφασίστηκε η διερεύνηση του κόστους για την εφαρμογή του συστήματος “Goal-Line Technology” και ημιαυτόματης τεχνολογίας offside στους αγώνες της Super League.

3/ Ομόφωνα εγκρίθηκε ο πίνακας Παρατηρητών Αγώνων Super League.