«Ζεστό» παραμένει το θέμα του νέου γηπέδου για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Τα όσα αποκάλυψε για την πορεία των διαβουλεύσεων χθες το βράδυ στον ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM ο κ. Χριστοβασίλης είναι ενδεικτικά των όσων έγιναν, αλλά και των βημάτων που θα ακολουθήσουν.

Μέχρι τώρα αυτά που έγιναν γνωστά είναι, ότι η ΓΓΑ είναι διαθέσιμη να παραχωρήσει μέρος του ΠΕΑΚΙ και κυρίως το χώρο του μεγάλου γηπέδου με το στίβο. Από την πλευρά του ο Δήμος Ιωαννιτών συζητάει το ενδεχόμενο της παραχώρησης των επιπλέον στρεμμάτων που βρίσκονται πίσω από το μεγάλο γήπεδο, οπότε αυτομάτως προκύπτουν και οι απαραίτητοι χώροι για την κατασκευή προπονητικού κέντρου και κάποιων εμπορικών χρήσεων.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ δήλωσε στον ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM ότι το πρότζεκτ είναι έτοιμο από την πλευρά του και ότι αυτό που περιμένει πλέον είναι η ολοκλήρωση των παραολυμπιακών αγώνων, ώστε τα στελέχη του Υπουργείου να απελευθερωθούν από τις υποχρεώσεις της ολυμπιακής αποστολής στο Ρίο και να γίνει ενδελεχής συζήτηση επί των σχεδίων.

Εφόσον η ΓΓΑ ανάψει το «πράσινο φως» στα όσα θέλει να κάνει ο ΠΑΣ Γιάννινα στο χώρο αυτό, τότε ξεκινάει ο αγώνας δρόμου για να βρεθούν τα απαραίτητα κεφάλαια. Το κόστος αυτών που θέλει να κάνει ο ΠΑΣ αναμένεται να κυμανθεί στα 15-20 εκατομμύρια ευρώ. Κάποια χρήματα θα προέλθουν από την ένταξη σε ευρωπαϊκά προγράμματα και κάποια θα πρέπει να προέλθουν από κάποιον πολύ μεγάλο χορηγό που θα δώσει το όνομά του στο γήπεδο.

Όσον αφορά το υπόλοιπο ΠΕΑΚΙ, οι χώροι του δεν θα πειραχτούν, αλλά θα παραμείνει ως ένας μεγάλος αθλητικός πνεύμονας, στον οποίο τους επόμενους μήνες θα ενταχθεί και το κλειστό προπονητικό κέντρο για τα αθλήματα σάλας. Οι εργασίες αποπεράτωσης έχουν καθυστερήσει σημαντικά, καθώς η μετατροπή του από κλειστό βαρέων αθλημάτων σε κλειστό για μπάσκετ, βόλεϊ κτλ, απαίτησε τροποποιήσεις στους εσωτερικούς χώρους και κυρίως στο ύψος της οροφής.

Χαρακτηριστική, πάντως είναι η δήλωση του πρόεδρου του ΠΑΣ Γιάννινα για το γηπεδικό: “Θέλω όταν αποχωρήσω από την ομάδα να έχει ιδιόκτητο γήπεδο και να είναι αυτοχρηματοδοτούμενη  από τις εγκαταστάσεις της και να προχωράει μπροστά, θέλω να έρχονται νέα παιδιά και να αθλούνται σ’ εμάς”.

Διαβάστε τη συνέντευξη Χριστοβασίλη ΕΔΩ και ακούστε τη στο βίντεο που ακολουθεί.


Ο Γιώργος Χριστοβασίλης στον ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM… από super-fm