image description

Μία μεγάλη γιορτή πραγματοποίησε ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων την Τετάρτη στο Πάρκο Ναυτικού Ομίλου, στη Λιμνοπούλα. Πρωταγωνιστές της ήταν αφενός οι εν ενεργεία αθλητές και αθλήτριες του Ν.Ο.Ι. οι οποίοι διέπρεψαν πέρυσι στους ελληνικούς και διεθνείς κωπηλατικούς στίβους, αναδεικνύοντας για μία ακόμη χρονιά τον Όμιλο Πρωταθλητή και Πολυνίκη Ελλάδος και αφετέρου τα εν ζωή ιδρυτικά του μέλη και οι παλαίμαχοι αθλητές και προπονητές, οι οποίοι τιμήθηκαν για τη συνολική τους προσφορά στο σωματείο.

Η εκδήλωση άνοιξε με τον Πρόεδρο του Ν.Ο.Ι. Νίκο Εξάρχου ο οποίος, αφού καλωσόρισε τον κόσμο, απέτισε φόρο τιμής στους παλαίμαχους της Γιαννιώτικης Κωπηλασίας. «Αν δεν υπήρχαν αυτοί πολλοί από εμάς δεν θα ήμασταν σήμερα εδώ που είμαστε. Έστρωσαν με το όραμά τους το δικό μας μέλλον. Ο Ν.Ο.Ι. δεν θα υπήρχε χωρίς αυτούς», ανέφερε χαρακτηριστικά, απευθύνοντάς τους ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Από πλευράς ιδρυτικών μελών του Ομίλου, παραβρέθηκε και τιμήθηκε ο Αριστοτέλης (Τέλης) Καζαντζής, ο οποίος συγκινημένος τόνισε πως η ψυχή και η καρδιά του είναι πάντα στον Ν.Ο.Ι. και ευχήθηκε υγεία και επιτυχίες σε όλη την αθλητική οικογένεια του Ομίλου. Ο κ. Εξάρχου μετέφερε και χαιρετισμό του έτερου εν ζωή ιδρυτικού μέλους του Ομίλου, του Γιώργου Νικολαΐδη, ο οποίος δεν παραβρέθηκε λόγω προβλημάτων υγείας. Ως παλαίμαχοι τιμήθηκαν ο επί μακρά σειρά ετών προπονητής του Ομίλου Νίκος Μπούσιος, ο οποίος ζήτησε «να βάλουμε όλοι πλάτη στο δύσκολο έργο του Ν.Ο.Ι.», ο Γιώργος Πασχάλης – «Μπαρτ», ο Αναστάσιος Σκλιβανίτης, οι Φάνης και Γιώργος Παπασπύρου, ενώ ειδική αναφορά έγινε στον αείμνηστο προπονητή Γιάννη Συμπόνη.

Αναφερόμενος στους αθλητές και τις αθλήτριες του Ομίλου, ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. τόνισε πως «στα παιδιά μας οφείλουμε αγάπη, σεβασμό, προσοχή και εκείνο που πρέπει να τους εξασφαλίσουμε είναι να έρχονται στον χώρο του Ομίλου χαρούμενοι και να φεύγουν διπλά χαρούμενοι», ενώ ειδική μνεία έκανε και στους γονείς, λέγοντας πως τους αξίζει επίσης βραβείο καθώς πονούν, αγωνιούν και ξοδεύουν για τα παιδιά τους. Υποσχέθηκε δε ότι η Διοίκηση του Ν.Ο.Ι. θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να απαλλάξει τις οικογένειες των αθλητών και αθλητριών του από οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση.

Ο κ. Εξάρχου είπε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους προπονητές του Ομίλου που διακρίνονται, όπως τόνισε, από ομοιογένεια, συνεργατικότητα, ήθος και παιδαγωγική επάρκεια. «Έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Έχουν όλο το σεβασμό μας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, προανήγγειλε δράσεις εξωστρέφειας από πλευράς του σωματείου, το οποίο προτίθεται να λειτουργήσει και τμήματα για αθλητές και αθλήτριες ΑμεΑ σε Κωπηλασία και Κανόε Καγιάκ. «Οφείλουμε να παραδώσουμε τον Ν.Ο.Ι. στις επόμενες γενιές υγιή και μεγαλύτερο απ’ ότι είναι σήμερα», κατέληξε.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και το μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Κώστας Παπαγιάννης, ο οποίος στον χαιρετισμό του χαρακτήρισε τον Ν.Ο.Ι. «ατμομηχανή» της Ελληνικής Κωπηλασίας, διαβεβαιώνοντας πως η ΕΚΦΟΝΣ στέκεται δίπλα του. Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να ενώσουν δυνάμεις προκειμένου τα Γιάννενα να γίνουν διεθνές κωπηλατικό κέντρο φιλοξενώντας μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις όπως το Πανευρωπαϊκό Νέων του 2019.

Στην εκδήλωση του Ναυτικού Ομίλου παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι Αντιπεριφερειάρχες Ελένη Περιστέρη και Βασίλης Γοργόλης, ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, οι Αντιδήμαρχοι Ιωαννίνων Στέφανος Σίντος και Πέτρος Παλάσχας, ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Βασίλης Μουσελίμης, ο Πρόεδρος του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων Ανδρέας Δημητρίου, o Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς Παναγιώτης Μητρούδης, η Αντωνία Κορτζή, μέλος Ε.Δ. ΠΕΑΚΙ κ.α..