image description

Την πρώτη του ήττα στα φιλικά παιχνίδια γνώρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα, που ηττήθηκε στην Καισαριανή από την Κηφισιά με σκορ 2-1 και μάλιστα με ανατροπή.

Η ομάδα του Ρενέ Πομς είχε και πάλι την καλή εικόνα των προηγούμενων φιλικών για 80 λεπτά, αλλά οι αλλαγές που έγιναν στα τελευταία λεπτά φάνηκε να αποσυντονίζουν κάπως την ομάδα. Το αποτέλεσμα ήταν μέχρι οι νεοεισελθόντες να βρουν τα πατήματά τους, οι γηπεδούχοι να κάνουν ένα μικρό πάρτι! Κατάφεραν να γυρίσουν το σκορ και όχι μόνο αυτό, αλλά παραλίγο να δώσουν και διαστάσεις θριάμβου, αφού είχαν χαμένο πέναλτι και δοκάρι!

Ο Αυστριακός τεχνικός των Ηπειρωτών ξεκίνησε με μία αλλαγή στη σύνθεσή του σε σχέση με το προ εβδομάδας φιλικό με το Αιγάλεω κι αυτή ήταν ο Δούμας στη θέση του Μπακαδήμα. Πιο αναλυτικά, ο Αθανασίου ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Δούμας, Ρίντερ και Σομποτσίνσκι στην τριάδα των στόπερ, ο Σόρια δεξί μπακ-χαφ και ο Λούπας αριστερό μπακ-χαφ, εσωτερικοί μέσοι ήταν οι Τζίνο και Μπεγκάλα και στην επίθεση ο Λέο στην κορυφή, ο Καλέμι από δεξιά και ο Χάινριχ από αριστερά.

Σε γενικές γραμμές, ο ΠΑΣ δεν απειλήθηκε από την Κηφισιά στο πρώτο 45λεπτο, πλην μίας καλής ευκαιρίας που είχε στο 21′ με τον Μάναλη, που όμως σούταρε πολύ άστοχα από καλή θέση. Για ένα ακόμα παιχνίδι έκλεισε καλά τους διαδρόμους, πρέσαρε σωστά και κράτησε τον αντίπαλο μακριά από την περιοχή του.

Επιθετικά, όμως, και πάλι δεν έκανε πολλά πράγματα, αφού σίγουρα θέλει δουλειά στο δημιουργικό κομμάτι, αλλά και μεταγραφική ενίσχυση που πρέπει να έρθει οπωσδήποτε τις επόμενες μέρες.

Αν κάτι κρατάει επιθετικά ο ΠΑΣ ήταν μία ευκαιρία του Τζίνο στο 16′ και μία αντεπίθεση με τον ίδιο παίκτη στις καθυστερήσεις που ανακόπηκε με σκληρό φάουλ μισό μέτρο έξω από την περιοχή.

Στην επανάληψη η Κηφισιά έκανε 3 αλλαγές, ο ΠΑΣ καμία, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν πιο δραστήρια και να κερδίζουν κάποιες στημένες μπάλες, από τις οποίες όμως δεν προέκυψε η μεγάλη φάση.

Στο 60′ έκανε το άτυπο ντεμπούτο του ο Βουτσάς που πήρε τη θέση του Καλέμι και έπαιξε ως τρίτος αμυντικός χαφ για 5-6 λεπτά που ο ΠΑΣ γύρισε τη διάταξη σε 3-5-2 και όταν βγήκε ο Μπεγκάλα έπαιξε δίδυμο εσωτερικών χαφ με τον Τζίνο.

Στο 66′ μπήκαν οι Μίνα και Αθανασίου στις θέσεις των Χάινριχ και Μπεγκάλα, με τον ΠΑΣ να γίνεται λίγο πιο επιθετικός σ’ εκείνο το διάστημα και με στατικές φάσεις απείλησε την εστία του Νικοπολίδη, φτάνοντας μάλιστα και στο γκολ στο 71′, όταν ο Λούπας εκτέλεσε φάουλ και ο Σομποτσίνσκι με κεφαλιά νίκησε τον Νικοπολίδη κάνοντας το 0-1.

Στο επόμενο λεπτό ο Αθανασίου έχασε κι αυτός μια καλή ευκαιρία, αλλά δεν έβαλε καλά το σώμα του και η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ, σε σουτ από καλή θέση.

Από το 75′ και μετά ο ΠΑΣ άρχισε να κουράζεται σε σχέση με την πιο φρέσκια ενδεκάδα που είχε ο Λέτο που άλλαξε άλλους 7 παίκτες στο 70′. Έτσι οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του αγώνα και όταν πλέον βγήκαν στο 80′ και οι Λέο και Σομποτσίνσκι για να μπουν οι νεαροί Κύρκος και Γκόγας, ο ΠΑΣ φάνηκε να χάνει το “δέσιμό” του και να βρίσκεται συνεχώς εκτεθειμένος αμυντικά.

Το γκολ δεν άργησε να έρθει τελικά για την Κηφισιά, όταν στο 82′ ο Σμπώκος επωφελήθηκε από το παράλληλο γύρισμα του Παυλάκη και με δυνατό σουτ έκανε το 1-1, ενώ στο επόμενο λεπτό από γύρισμα του Μιούλερ, ο Παντελίδης κατέβασε ωραία την μπάλα και με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το 2-1.

Στο 87′ ο Μιούλερ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον νεαρό Γκόγκα που βρίσκεται στις προπονήσεις μόλις το τελευταίο τριήμερο. Όμως ο Αθανασίου είπε “όχι” στον Παντελίδη, κρατώντας το 2-1.

Στο 90′ σε προβολή του Παυλάκη ο Αθανασίου με μία ακόμα μεγάλη επέμβαση κράτησε το 2-1 διώχνοντας σε κόρνερ και δευτερόλεπτα αργότερα στην εκτέλεση του κόρνερ ο Παντελίδης σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΣ.

Από τα παραπάνω είναι φανερό, ότι ο ΠΑΣ στην παρούσα φάση δεν έχει βάθος πάγκου, σε αντίθεση με την Κηφισιά που με τις αλλαγές της κατάφερε να γυρίσει το ματς και να επικρατήσει τελικά με 2-1, χάνοντας στο τέλος ευκαιρίες και για μεγαλύτερο σκορ.

Μετά το τέλος του αγώνα δεν έγιναν δηλώσεις από κανέναν από πλευράς ΠΑΣ Γιάννινα.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Λέτο): Νικοπολίδης (46′ Ξενόπουλος), Σόουζα (75′ Σπίνος), Μποτία (75′ Μαζουλουξής), Σωτηράκος (75′ Χαχούλης), Σιμόν (75′ Σμπώκος), Ρότσα (46′ Μιούλερ), Πέιος (75′ Παυλάκης), Κωνσταντακόπουλος (46′ Έμπο), Ζώνιος (46′ Νεκούλ), Μεντόσα (75′ Σιλά), Μάναλης (75′ Παντελίδης)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πομς): Αθανασίου, Δούμας, Ρίντερ, Σομποτσίνσκι (81′ Γκόγκας), Σόρια, Λούπας, Τζίνο, Μπεγκάλα (66′ Αθανασίου), Λέο (81′ Λέο), Καλέμι (60΄Βουτσάς), Χάινριχ (66′ Μίνα).