ON DEMAND
ΓΕΝΙΚΑ

Ισόπαλη 2-2 με την Ολλανδία η Εθνική, κράτησε την πρωτιά στον όμιλο! (video)

Η Εθνική είχε ένα εξαιρετικό 1ο ημίχρονο απέναντι στην Ολλανδία στην Τούμπα, διάστημα στο οποίο ήταν σαφώς καλύτερη και πέτυχε δύο πολύ όμορφα γκολ με Ιωαννίδη και Μασούρα. Στο β’ μέρος οι “οράνιε” βελτιώθηκαν, πίεσαν και αφού μείωσαν με τον Βαν Ντάικ, ισοφάρισαν ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση των 90′.

Το ματς στην Τούμπα ξεκίνησε καλά για την Εθνική και συνεχίστηκε ακόμη καλύτερα: στο 12′ ο Τζόλης έφυγε ωραία από αριστερά, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα, όμως το γκολ ακυρώθηκε γιατί ο Παυλίδης που ήταν εκτεθειμένος έκανε έμμεση συμμετοχή, αφήνοντας την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του πριν καταλήξει στα δίχτυα. Έξι λεπτά μετά, στο 18′, ο Τζόλης ένιωσε τράβηγμα στο πόδι και αποχώρησε. Στη θέση του πέρασε ο Γιώργος Μασούρας, η συμμετοχή του οποίου αποδείχθηκε κομβική, αφού ο έμπειρος επιθετικός είχε ασίστ και γκολ και μαζί με τον Φώτη Ιωαννίδη έφεραν την Ελλάδα στο 2-0 και έστειλαν την κατάμεστη Τούμπα στα Ουράνια.

image description

Αρχικά στο 13′, ο έμπειρος επιθετικός που αντικατέστησε τον Τζόλη κέρδισε εναέρια μονομαχία και “έβγαλε” τον Ιωαννίδη σε θέση έξω αριστερά, αυτός μπήκε στην περιοχή και αφού “ζύγισε” τις επιλογές του πλάσαρε με το δεξί στο πλαϊνό δίχτυ για το 1-0.

Και στις καθυστερήσεις του α’ μέρους ο Ιωαννίδης, αφού έκλεψε την μπάλα μετά από λανθασμένη συνεννόηση των Ολλανδών, μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και έκανε το γύρισμα, με τον Μασούρα να πλασάρει με το αριστερό για το 2-0! Οι ίδιοι πρωταγωνιστές σε αντίστροφους ρόλους.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ολλανδία μπήκε καλύτερα και προσπάθησε να πιέσει, όμως η υπεροχή της έμοιαζε φλύαρη καθώς η μπάλα κυκλοφορούσε περιμετρικά της ελληνικής άμυνας, χωρίς ωστόσο να προκύπτει κάποια φάση για γκολ.

Αυτό τελικά ήρθε για τους “οράνιε” στο 59′ με κεφαλιά του Βαν Ντάικ από κόρνερ του Φερμαν. Στη συνέχεια η Ολλανδοί έστειλαν δύο φορές τη μπάλα στα δίχτυα, όμως τα γκολ ακυρώθηκαν σωστά ως οφσάιντ. Τελικά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 1-2 στο 89′, όταν ο Λανγκ γέμισε στην περιοχή και η μπάλα κατέληξε… με λίγη περιπέτεια στον Ρέιντερς που πλάσαρε από κοντά για το 2-2, που ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Παρά την κούραση που ήταν εμφανής στο β’ ημίχρονο, η Εθνική συνέχισε με μια ακόμη πολύ καλή εμφάνιση απέναντι σε μια παραδοσιακή δύναμη του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου στο κλείσιμο της 3ης αγωνιστικής του ομίλου. Τα λυπημένα πρόσωπα των διεθνών στη λήξη του ματς, δείχνουν ότι η Εθνική έχει αλλάξει επίπεδο, αλλά και νοοτροπία.




Μοιράσου: