Σε εξέλιξη βρίσκεται μια συστηματική προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων για να επιλύσει χρονίζοντα ζητήματα που αφορούν σε κληροδοτήματα, ώστε να προχωρήσει η αξιοποίηση του καθενός από αυτά, σύμφωνα και με τη βούληση του διαθέτη. Ζητήματα σε πολλές περιπτώσεις πολύπλοκα (όπως υποθέσεις καταπατήσεων, εγκατάλειψης, νομικών εμπλοκών κ.λ.π. ) αντιμετωπίζονται μεθοδικά για κάθε μία περίπτωση ξεχωριστά.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε η αποβολή ιδιώτη από ακίνητο του Κληροδοτήματος Κωνσταντίνου Ιωαννίδη στην περιοχή της Κυψέλης, στην Αθήνα, το οποίο και κατακρατούσε αυθαίρετα για ιδιόχρηση επί 13 έτη, από το 2003.

Η Εντεταλμένη για τα Κληροδοτήματα Δημοτική Σύμβουλος Γιώτη Γωγώ και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Λιόντος , ο οποίος είναι και μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής Κληροδοτημάτων του Δήμου Ιωαννιτών. μετέβησαν στην Αθήνα για το σκοπό αυτό, παρουσία δικαστικού επιμελητή ο οποίος κι έκανε την καταγραφή των κινητών πραγμάτων που βρίσκονταν εντός τους ακινήτου.

Σε εφαρμογή τελεσίδικης απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αποδόθηκε στο Δήμο η οριζόντια ιδιοκτησία του πρώτου ορόφου και η εγκατάστασή του στο εν λόγω ακίνητο αφού έγιναν οι προβλεπόμενες ενέργειες που ορίζει ο νόμος. Επιπλέον έγινε αποκομιδή των άχρηστων αντικειμένων και πραγματοποιήθηκε απολύμανση και μυοκτονία στο χώρο τον οποίο ο καταληψίας είχε μετατρέψει σε «χωματερή» επικίνδυνη για την υγεία των περίοικων.

Όπως έκανε γνωστό η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος, Γωγώ Γιώτη, για το εν λόγω ακίνητο ο Δήμος Ιωαννιτών συνεχίζει μέσω της δικαστικής οδού τη προσπάθεια ώστε να του αποδοθεί και το τελευταίο τμήμα του κτιρίου (ημιυπόγειο) στο οποίο συνεχίζεται η αυθαίρετη κατακράτηση από τον ιδιώτη.

Να σημειωθεί ότι σκοπός του «Κληροδοτήματος Ιωαννίδη» είναι η χορήγηση υποτροφιών σε άπορους και άριστους μαθητές που φοιτούν στα σχολεία της πόλης μας. Τελευταία φορά χορηγήθηκε υποτροφία το σχ. έτος 2006-2007.

Λόγω στέρησης εισοδημάτων δεν είναι εφικτή η εκπλήρωση του σκοπού του διαθέτη προς το παρόν. Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής καταβάλλονται προσπάθειες αξιοποίησης των τριών ακινήτων του κληροδοτήματος Κωνσταντίνου Ιωαννίδη ούτως ώστε η βούληση του διαθέτη να μπορεί να πραγματοποιηθεί.

[Πηγή: neoiagones.gr]

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ