image description

Διαρκής είναι η προσπάθεια του Δήμου Ζαγορίου για την τουριστική προβολή της περιοχής και την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος.

Στα πλαίσια αυτά εντάσσονταν και η παρουσία του, για πρώτη φορά, στην πρόσφατη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Mediterranean Panorama της Στοκχόλμης στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου.

Στην έκθεση αυτή, εκτός των άλλων, επισημοποιήθηκε η έναρξη των πτήσεων της εταιρείας Apollo από Κοπεγχάγη προς Ιωάννινα τον προσεχή Ιούνιο.

Θα ακολουθήσουν πτήσεις και από Στοκχόλμη προς το αεροδρόμιο Ιωαννίνων τον ερχόμενο Ιούλιο.

Το Ζαγόρι στοχεύει στην τουριστική αγορά της Σουηδίας για προσέλκυση επισκεπτών, αφού βρίσκεται μεταξύ των τριών πρώτων προορισμών που ενδιαφέρουν τους Σουηδούς, μαζί με τα Σύβοτα στη Θεσπρωτία και τους Αγίους Σαράντα στην Αλβανία.

Εκ μέρους του Δήμου Ζαγορίου μετείχε στην έκθεση η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού και της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου (ΕΤΕΖ) κ. Έλσα Εξάρχου-Κεντέρη, αλλά και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Ηπείρου και ταμίας της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος  κ. Λευτέρης Ζαρκάδας.

Στην διάρκεια της έκθεσης  είχαν την δυνατότητα να παρουσιάσουν ιδιαίτερα το τουριστικό προϊόν του Ζαγορίου με το απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο και τις πολλές επιλογές για εναλλακτικό τουρισμό.

Η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ζαγορίου σημείωσε ότι «η τουριστική αγορά της Σουηδίας ενδιαφέρει πολύ το Ζαγόρι και τα μηνύματα είναι θετικά».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι πτήσεις από Στοκχόλμη που θα γίνονται από Ιούλιο μέχρι Νοέμβριο, σε πρώτη φάση, θα ενισχύσουν το τουριστικό ρεύμα και προς το Ζαγόρι και μπορούν να συνεχίζονται όλο το χρόνο, δεδομένου ότι στην Στοκχόλμη ζουν 9.000 Ηπειρώτες οι οποίοι μπορούν να ταξιδεύουν προς την ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Από την Περιφέρεια επικεφαλής της αποστολής ήταν η θεματική αντιπεριφερειάρχης κ. Νατάσσα Τύρου-Ούζα και από το Δήμο Ιωαννιτών ο Δήμαρχος κ. Θωμάς Μπέγκας.

Οι επισκέπτες της έκθεσης γεύτηκαν και την Ηπειρωτική κουζίνα με τοπικά προϊόντα και συνταγές μέσω της μαγειρικής του Σεφ κ. Αδάμου Δότσιου, ενώ μετείχαν τουριστικές και παραγωγικές επιχειρήσεις από την περιοχή μας.