Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα το γεγονός ,ότι στο Ν/Σ για τους δασικούς χάρτες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας συμπεριλαμβάνεται το άρθρο 8 ,με το οποίο παραδίδεται στο Δήμο Ιωαννιτών το «Γιαννιώτικο Σαλόνι».

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 8 του Ν/Σ «Τροποποιήσεις των διατάξεων της δασικής Νομοθεσίας και άλλες διατάξεις», τονίζεται ότι, «Το Ελληνικό Δημόσιο αναγνωρίζει στο Δήμο Ιωαννιτών το δικαίωμα πλήρους κυριότητας, νομής και κατοχής επί δυο γεωτεμαχίων που απαρτίζουν το Γιαννιώτικο Σαλόνι», δίνοντας τέλος στη διαμάχη μεταξύ Δήμου Ιωαννιτών και Ελληνικού Δημοσίου που είχε ως συνέπεια το Πάρκο Πυρσινέλλα, κτήμα όλων των Γιαννιωτών να βρίσκεται επί σειρά ετών σε πλήρη εγκατάλειψη.

Ένα χρόνιο πρόβλημα που απασχολεί την τοπική κοινωνία επιτέλους βρίσκει τη λύση του, αποδεικνύοντας ότι όταν οι ενέργειες είναι συντονισμένες και υπάρχει η ανάλογη πολιτική βούληση, έχουμε έμπρακτα αποτελέσματα.

Είμαστε σίγουροι, ότι ο μοναδικός αυτός χώρος αναψυχής και περιβαλλοντικού κάλλους θα λειτουργήσει προς όφελος των κατοίκων του λεκανοπεδίου , αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής.

Οι βουλευτές Ν.Ιωαννίνων-ΣΥΡΙΖΑ

Χρήστος Μαντάς

Γιάννης Στέφος

Μερόπη Τζούφη

Γιάννης Καραγιάννης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ