image description

Σε μια σειρά πολύ σημαντικών και ολοκληρωμένων παρεμβάσεων σε γειτονιές της πόλης που για χρόνια ήταν παραμελημένες έχει προχωρήσει ο Δήμος Ιωαννιτών.

Μέσω ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού και με εργαλείο το τεχνικό του πρόγραμμα υλοποίει ένα σύνολο τεχνικών παρεμβάσεων σε κάθε γειτονιά όπως είναι η αποκατάσταση του οδοστρώματος η συντήρηση των πεζοδρόμιων και η δημιουργία αθλητικών χώρων που καλύπτουν το σύνολο της πόλης.
Ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας, μαζί με τους αντιδημάρχους Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Θανάση Μανταλόβα και Έργων, Γιάννη Λιόντο, βρέθηκαν σήμερα στα Λακκώματα προκειμένου να δουν από κοντά την πρόοδο των εργασιών αλλά και να συνομιλήσουν για την εξέλιξή τους με τους κατοίκους της περιοχής.

Ο Δήμαρχος δήλωσε ικανοποιημένος από το γεγονός πως αυτή τη στιγμή σε όλα τα πλάτη και μήκη του δήμου, με βάση τον σχεδιασμό που υπάρχει, έχουν στηθεί εργοτάξια και εκτελούνται έργα για την καθημερινότητα των πολιτών ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην δέσμευση της σημερινής Δημοτικής Αρχής απέναντι στους πολίτες για την ποιότητα των έργων που θα παραδώσει, εξηγώντας τη διπλή σημασία που έχει αυτό.

Αρχικά το γεγονός πως ένα ποιοτικό έργο το απολαμβάνει καλύτερα ο πολίτης και στη συνέχεια πως δεν θα χρειαστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα νέες παρεμβάσεις.

«Εργαζόμαστε ώστε τα έργα που θα παραδώσουμε στους πολίτες να είναι άρτια και ποιοτικά. Επιδιώκουμε να κάνουμε όχι μόνο όσο γίνεται περισσότερα έργα αλλά να είναι ποιοτικά, ώστε να αντέξουν για τα επόμενη πολλά έτη», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπέγκας ευχαρίστησε τους κατοίκους των Λακκωμάτων οι οποίοι στέκονται στο πλευρό του Δήμου κι έχουν αναπτύξει μια γόνιμη συνεργασία, υπογραμμίζοντας παράλληλα την προσφορά των δύο Πολιτιστικών Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Ο Θ. Μανταλόβας στάθηκε στην ευθύνη που έχει αναλάβει απέναντι στους Δημότες η σημερινή Δημοτική Αρχή και αφορά στη ανάταξη των βασικών υποδομών της πόλης από τις μεγάλες φθορές που εμφανίζουν.
Όπως σημείωσε μπορεί οι αναφορές στο μεγαλόπνοο σχέδιο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που με πόρους ΕΣΠΑ θα χρηματοδοτήσει μεγάλα και σημαντικά έργα για την πόλη να είναι σημαντικές, ωστόσο πρόσθεσε, η ανάπτυξη για να είναι βιώσιμη θα πρέπει να διαχυθεί σε κάθε γειτονιά της πόλης και σε κάθε Δημοτικό της Διαμέρισμα.

«Με εργαλείο έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό υλοποιούμε ίσως το μεγαλύτερο πρόγραμμα παρεμβάσεων που σήμερα υλοποιεί ένας οργανισμός τοπικής αυτοδιοίκησης με ίδιους πόρους. Κάνουμε έργα σε κάθε γειτονιά, με κοινωνικό πρόσημο που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής», ανέφερε.

Ειδικά για την περιοχή των Λακκωμάτων ο κ. Μανταλόβας επισήμανε ότι δεν μιλάμε για μια σημειακή παρέμβαση αλλά για ένα σημαντικό έργο σε ένα τμήμα της πόλης λίγο ως πολύ παραμελημένο η οποία θα φτάσει σε μήκος τα 2,5 χιλιόμετρα και περιλαμβάνει τις οδούς Αιακιδών, Ριζάρη, Μολοσσών, Αγ. Κοσμά και ΚΑ Φεβρουαρίου.

Να σημειωθεί ότι το κόστος της εργολαβίας φτάνει τα 600.000 ευρώ η οποία «τρέχει» παράλληλα με μια ακόμη ύψους 1,5 εκ. ευρώ την στιγμή που μέσα στον Μάιο θα προκηρυχτεί μία ακόμα με προϋπολογισμό 1,2 εκ. ευρώ που θα φτάσει σε όλες τις γειτονιές της πόλης.

Ο Γ. Λιόντος με τη σειρά του έκανε λόγο για παρεμβάσεις που έρχονται να συμπληρώσουν και να διορθώσουν τυχόν ελλείψεις σε επίπεδο υποδομών με σκοπό πάντα να μην χρειαστούν διορθωτικές κινήσεις στο άμεσο μέλλον.

«Η παρέμβαση που κάνουμε σήμερα δεν είναι αποσπασματική. Αφορά ένα μεγάλο κομμάτι του αστικού οδικού δικτύου και να θυμίσω ότι πριν μερικές μέρες ολοκληρώσαμε μια αντίστοιχη στην περιοχή της Ακαδημίας. Θα συνεχίσουμε τις επόμενες μέρες και σε σημεία της πόλης, ενώ δεν ξεχνάμε τις δημοτικές μας ενότητες με μια σειρά έργων και μια γενναία κατανομή πόρων καλύπτοντας έτσι το σύνολο της επικράτειας του Δήμου», σημείωσε.

Ικανοποιημένοι οι κάτοικοι
Από την πλευρά των κατοίκων, οι οποίοι υποδέχτηκαν με θέρμη τον Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους, οι δύο πρόεδροι των Πολιτιστικών Συλλόγων, Μαίρη Ασλάνη και Κατερίνα Γραβάνη, εξήραν την μέχρι σήμερα συνεργασία που υπάρχει με τη Δημοτική Αρχή την οποία μάλιστα ευχαρίστησαν για τις παρεμβάσεις που κάνει στη γειτονιά τους και δεν εξαντλούνται μόνο στις ασφαλτοστρώσεις αλλά περιλαμβάνουν κι άλλους τομείς, όπως πλατείες, παιδικές χαρές κτλ.