image description

Με τις εγγραφές να είναι ανοιχτές μέχρι τις 20 Αυγούστου, οι προετοιμασίες για τον “Protect Aoos” MTB Ultra 2017 συνεχίζονται σε εντατικούς πλέον ρυθμούς. Οι αλλαγές στις διαδρομές τη φετινή χρονιά δεν θα είναι ριζικές, όπως τις προηγούμενες, αλλά θα δώσουν μια νότα φρεσκάδας. Σχεδιάζοντας προσθήκες για το απόγευμα της παραμονής του αγώνα, εκτός από το παιδικό 3αθλο και την τεχνική ενημέρωση των αθλητών, δίνεται ραντεβού στην Βωβούσα.

Στον πιο απαιτητικό Ultra αγώνα ορεινής ποδηλασίας στην χώρα, απόστασης 100+km ή στον ανταγωνιστικό Race των 30km. Αλλά και στον αγώνα σκυτάλης, Race-Relay, όπου ομάδες με 2 ποδηλάτες μπορούν να αγωνιστούν στην Ultra διαδρομή ποδηλατώντας 26 και 76 km αντίστοιχα.

Εκκίνηση στο κέντρο της Βωβούσας για τους αγωνιζόμενους του «Protect Aoos» MTB Ultra & Ultra race-relay (σκυτάλης) και ακολουθεί 1 χιλ ασφάλτου με μικρό ανηφορικό κομμάτι μετά τα πρώτα 600m, στροφή αριστερά σε κατηφορικό χωματόδρομο προς τις “Κρανιές”. Μετά από 1 χλμ δίπλα από τον Αώο ξενικά ανηφορικό τμήμα και μετά κατηφορικό μέχρι το 5ο km. …

Για τους φίλους του αγώνα και του Strava δημιουργήσαμε το club «Protect Aoos» ΜΤΒ Ultra.
Εγγραφείτε και την ημέρα του αγώνα θα υπάρχουν εκπλήξεις.

 

Παγούρι στον Σταθμό που επιθυμώ!

Και για φέτος, όποιος από τους ποδηλάτες του Ultra αγώνα των 100+ χιλιομέτρων, το επιθυμεί, μπορεί να αφήσει παγούρι με νερό ή ηλεκτρολύτη ή μικρό πακέτο με τροφή στην γραμματεία του αγώνα σε συγκεκριμένα κιβώτια και να το παραλάβει από τον αντίστοιχο σταθμό ζητώντας το νούμερό του. Λεπτομέρειες θα αναρτηθούν και στο site της διοργάνωσης τις ημέρες πριν τον αγώνα.

 

Φεστιβάλ Βωβούσας, 28 Ιουλίου – 5 Αυγούστου
Η θεματολογία του φεστιβάλ εστιάζει στο ορεινό υψόμετρο και την αειφόρο ανάπτυξη, χωρίς να λείπουν οι εκθέσεις φωτογραφίας, ο κινηματογράφος, η μουσική και τα εκπαιδευτικά εργαστήρια. Η Βωβούσα δεν είναι μόνο πολιτισμός, αλλά και ένας εναλλακτικός προορισμός, για εκείνους που επιλέγουν τα βουνά και τα ποτάμια μακριά από τις πολύβουες αυγουστιάτικες παραλίες.
MΤΒ Race-Rellay
Για δεύτερη χρονιά θα κάνουν την εμφάνισή τους και ζευγάρια που θα μπορούν να τρέξουν τμηματικά-σκυτάλη την Ultra διαδρομή. Τα ζευγάρια θα αγωνιστούν πάνω στην διαδρομή του «Protect Aoos» ΜΤΒ Ultra.
Ο πρώτος ποδηλάτης ή ποδηλάτισσα θα τρέξει τον πρώτο κύκλο των 25+ χιλιομέτρων γύρω από την Βωβούσα και αφού επιστρέψει στο σημείο της εκκίνησης θα συνεχίσει ο έτερος του ζευγαριού για τα υπόλοιπα 75+ χιλιόμετρα της διαδρομής.

 

ΜΤΒ Race
Παράλληλα, την ώρα διεξαγωγής του αγώνα των 100+χλμ, διεξάγεται ο «μικρός/fun» αγώνας των 30χλμ, που αποτελεί αφορμή για γνωριμία με την φύση και το ποδήλατο για όλους τους συμμετέχοντες.
Η διαδρομή του “Protect Aoos” MTB Race παρουσιάζει εναλλαγές στις κλίσεις της και ένα από τα χαρακτηριστικά της είναι ότι έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να περνά 2 φορές ακριβώς έξω από το χωριό (600μ από την κεντρική πλατεία) και μία φορά δίπλα από την γέφυρα της Βωβούσας στο κέντρο του χωριού.

 

Βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες ΕΔΩ