image description

Η δουλειά στο γήπεδο ξεκίνησε για τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα το απόγευμα της Τετάρτης. Χωρίς καθόλου λόγια, αφού ο Γιάννης Πετράκης είναι ακόμα στην Κρήτη και θα επιστρέψει σε 2-3 μέρες και χωρίς πολύ ενθουσιασμό στην κερκίδα, αφού βρέθηκαν περίπου 150-200 πιστοί του «Άγιαξ» που έρχονται είτε γίνονται μεταγραφές –«κράχτες» είτε όχι.

Στην πρώτη της ομάδας τα νέα πρόσωπα ήταν ο Μάρκος Βελλίδης που ανακοινώθηκε σήμερα επίσημα, ενώ επαγγελματικά συμβόλαια αναμένεται να υπογράψουν δύο νέα παιδιά των Ακαδημιών του ΠΑΣ στην Αθήνα, οι Ζώγκος και Μπούτιβας. Ως «νέος» λογίζεται και ο Ντόλοβατς, αφού από φέτος θα έχει κανονικά δικαίωμα συμμετοχής.

Επίσης στην πρώτη ο κ. Ταουσιάνης είχε καλέσει και παιδιά από την ομάδα Κ-20, τους Παπαϊωάννου, Μούτσιο, Σιχλιμοίρη, Παπαδόπουλο Ελ. Και Παπαδόπουλο Κ., Λιάσο και Λιάπη.

Εκτός από τα νέα πρόσωπα και τα νέα παιδιά, την 26άδα που έλαβε σήμερα μέρος στην προπόνηση συμπλήρωναν οι Μπουκουβάλας, Μαυροπάνος, Κόντε, Μπέριος, Σκόνδρας, Νικολιάς, Γιάκος, Ναδάλες, Μιχαήλ, Μαμπουλού, Κοζορώνης, Βιδάλ, Γαρουφαλιάς, Καρανίκας και Πασχαλάκης.

Απουσίαζε ο διεθνής με τη Νέα Ζηλανδία, Τζημόπουλος, ο τραυματίας Περιστερίδης και 2 νεαροί, οι Κολιοφούκας και Μασούρας. Τα νεότερα για τα δύο παιδιά θα προκύψουν ως το τέλος της εβδομάδας, καθώς για τον Μασούρα ήδη ακούγεται ότι θα δοθεί δανεικός ή θα μείνει ελεύθερος.

Στο τέλος του προγράμματος οι παίκτες έδωσαν και το καθιερωμένο δίτερμα. Πρώτο συμπέρασμα, σιγά-σιγά ξεχνάμε το 3-5-2 και η 4άδα στην άμυνα καθιερώνεται. Δεύτερο συμπέρασμα, λείπουν ακόμα πολλοί παίκτες, ειδικά στον άξονα της μεσαίας γραμμής, γι’ αυτό και είχαμε μεγάλο σκορ ανάμεσα σε κίτρινους και μπλε (4-2). Σεφτέ στα γκολ έκανε ο Βιδάλ και σκόραραν ακόμα για τους μπλε οι Νικολιάς, Κόντε και Ναδάλες. Για τους κίτρινους σκόραρε 2 φορές ο Γιάκος.

Στην εξέδρα ήταν σήμερα και ο Λεονάρντο Κούτρης, που εκμεταλλεύτηκε το ρεπό του Χάσι, μετά την προετοιμασία του Ολυμπιακού στο Ζέεφελντ και πέρασε από το ΠΕΑΚΙ να χαιρετήσει και να ευχηθεί καλή σεζόν σε όλους τους φίλους του.

Από αύριο αρχίζει πλέον πιο εντατικό πρόγραμμα για την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα, με διπλές προπονήσεις καθημερινά.

Δείτε βίντεο από την πρώτη της ομάδας και το δίτερμα