image description

Σε έναν εκπληκτικό χώρο, στο Γιαννιώτικο Σαλόνι στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Ιωαννίνων- όπου έχουν γίνει οι κατάλληλες εργασίες, θα διεξαχθούν από τις 7 έως τις 16 Ιουλίου, οι αγώνες του 2ου  Ioannina ITF CUP JUNIORS που διοργανώνει ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ιωαννίνων.

Οι αγώνες θα γίνουν με τη συνεργασία της  Περιφέρεια Ηπείρου και του Δήμου  Ιωαννιτών.

Η I.T.F. (Διεθνής  Ομοσπονδία Τένις) έχει υπό την αιγίδα της το πρωτάθλημα Junior κάτω των 18 καθώς και των αντρών μέχρι και τα πρωταθλήματα των 15.000 δολαρίων σε παγκόσμιο επίπεδο.  Κάθε βδομάδα διοργανώνονται 5 έως 10 πρωταθλήματα ανά τον κόσμο. Η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί «δεξαμενή» όπου ξεκινούν όλοι οι επαγγελματίες παίκτες… όπως για παράδειγμα οι αθλητές Federer Djokovic Nadal κ.α.

 

Όλα έτοιμα για τη διοργάνωση

Στο ITF JUNIOR, το οποίο θα διεξαχθεί στα Γιάννενα,  συμμετέχουν παιδιά μέχρι 18 ετών από όλο τον κόσμο και υπάρχουν οι κατηγορίες: Μονά αγόρια, μονά κορίτσια, διπλά αγόρια και διπλά κορίτσια.

Από την πόλη μας συμμετέχουν οι αθλητές του Ομίλου Αντισφαίρισης Ιωαννίνων:  Βασίλης  Βαρδάκης, Νίκος Ρόζος και Αντρέας  Τζέλης καθώς και ο αθλητής της Ακαδημίας Αντισφαίρισης Ιωαννίνων Αλέξανδρος Σκορίλας.

Στην Ελλάδα γίνονται 3 τουρνουά το χρόνο, στην Πρέβεζα, στη  Κέρκυρα και το  μεγαλύτερο στα Ιωάννινα. Υπάρχουν δυο (2) ταμπλό ανά κατηγορία.  Στο κυρίως ταμπλό μπαίνουν οι αθλητές με την υψηλότερη βαθμολογία και στο ταμπλό των προκριματικών οι αθλητές αγωνίζονται μεταξύ τους για να μπουν οι 4 πρώτοι στο κυρίως ταμπλό .

Νικητής ο Σκορίλας (ΑΑΙ)…στον τελικό των αγοριών στη Πρέβεζα, δεύτερη θέση ο Βασίλης Βαρδάκης (ΟΑΙ) στο διπλό με τον Σκοριλα.

Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες στα Διπλά (Αγόρια-Κορίτσια) του ITF Preveza Cup 2017 Juniors 18. Νικητές στα Κορίτσια, το δίδυμο από την Μεγάλη Βρετανία Cross & Hunter, με αντιπάλους τις Ιταλίδες Tagliente & Tiglea. Τα έπαθλα απένειμαν ο Διευθυντής των αγώνων κ. Δημήτρης Παππάς, και Αντιπρόεδρος Ε.Ε. της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης ( ΕΦΟΑ), καθώς και ο Πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Ιωαννίνων κ.  Κώστας Ευθυμίου.

Στα Διπλά Αγοριών, νικητές ανεδείχθησαν οι Ιταλοί Speziali & Z…ampoli, με αντιπάλους τους Έλληνες  Σκορίλα και Βαρδάκη. Τα έπαθλα απένειμε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών κ. Θωμάς Μπέγκας και Δημήτρης Παππάς. Τους αγώνες παρακολούθησε και ο Αντιδήμαρχος κ. Γιαννουλάτος Ευάγγελος.   Τέλος, στον τελικό αγοριών του Itf Junior CUP που έγινε το Σαββατοκύριακο στην Πρέβεζα, νικητής ανεδείχθη ο Αλέξανδρος Σκορίλας (Γιάννενα)- όπου πριν απέκλεισε τον Gerasimoski (MKD), τον Arnaldi (ITA), τον Vardaki (GR), τον Jovic (SRB)- με αντίπαλο τον Τσιτσιπα Πέτρο- που είχε αποκλείσει τους Frank (AUT), Marino (ITA), Ferrari (ITA) και Τaramonli (GR).