Τα τελευταία «χρήσιμα συμπεράσματα» ως είθισται να λέγονται, θα βγάλουν σήμερα οι Πετράκης και Ελευθερόπουλος στο φιλικό παιχνίδι που θα δώσουν Κασσιόπη και ΠΑΣ Γιάννινα στις 18:00 στο Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας (ραδιοφωνική μετάδοση από τον ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3 και για όσους είναι σε κάποια παραλία και έχουν wifi μπορούν να ακούσουν την περιγραφή από τη live μετάδοση του προγράμματός μας στο internet στο super-fm.gr ή να βλέπουν τη μετάδοση σε real-time).

Η μέχρι τώρα εικόνα των φιλικών του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν σε ικανοποιητικό επίπεδο και ειδικά το φιλικό με τον ΠΑΟΚ έδειξε ότι η ομάδα βρίσκεται σε σωστό δρόμο.

Θυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα αντιμετώπισε σε φιλικά ματς την ΑΕΛ (νίκη 1-0 στο Καρπενήσι), την Λαμία (ισοπαλία 1-1 στο Καρπενήσι), ξανά την ΑΕΛ στην Λάρισα (ήττα αυτήν τη φορά με 2-1), τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (ισοπαλία 1-1) και τον Τηλυκράτη (ισοπαλία στο ΠΕΑΚΙ με 1-1). Το σημερινό θα είναι το 6ο φιλικό. Σίγουρα ο Γιάννης Πετράκης θα ήθελε τουλάχιστον 2-3 ακόμα για να βρουν οι παίκτες του καλύτερο ρυθμό, αλλά η ομάδα ατύχησε με τα τουρνουά του εξωτερικού και δεν πρόλαβε να αλλάξει τον προγραμματισμό της.

Λογικά στο σημερινό φιλικό ο κ. Πετράκης θα κάνει την πρόβα ενδεκάδας εν όψει της πρεμιέρας με τον Αστέρα στην Τρίπολη το άλλο Σάββατο 19/8 και ώρα 19:15, αν και θα του λείπουν δύο σημαντικοί παίκτες, οι Νικολιάς και Μπέριος που έχουν μικροτραυματισμούς και θα μπουν στις προπονήσεις από Δευτέρα. Από τα φιλικά κιόλας, κάποιοι παίκτες ήδη έχουν δείξει ότι έχουν βρει τη θέση τους στην ενδεκάδα, ενώ κάποιοι άλλοι συνεχίζουν να δίνουν τις «εξετάσεις» τους, ειδικά στο μεσοαμυντικό κομμάτι, που είναι εκείνο που προβλημάτισε περισσότερο, με εξαίρεση το φιλικό της Τούμπας, που ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε το καλύτερό του πρόσωπο.

Το σημερινό φιλικό φαίνεται επίσης ότι θα προκρίνει και το σύστημα της ομάδας , τουλάχιστον για τις πρώτες αγωνιστικές. Το 3-5-2 είναι η πρώτη επιλογή και φέτος, παρά τις αρχικές σκέψεις για καθιέρωση του 4-4-2, το οποίο δεν βγήκε του Ρεθυμνιώτη τεχνικού, όπως θα το επιθυμούσε και έχει γίνει εναλλακτική επιλογή και ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλει να διαχειριστεί η ομάδα.

Μετά το σημερινό παιχνίδι οι παίκτες θα πάρουν το πρώτο τους ρεπό και θα επιστρέψουν από Δευτέρα για να μπουν σε ρυθμούς πρωταθλήματος.