Εργαστήριο ποδοσφαίρου για τα παιδιά των προσφύγων ηλικίας εως 21 ετών θα διοργανώσει η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα την προσεχή Δευτέρα στις 10 το πρωί στο ΠΕΑΚΙ, με τη βοήθεια της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και των ομάδων υποδομών της ΠΑΕ.

Για τις ανάγκες των εργαστηρίων θα χρησιμοποιηθούν ποδοσφαιρικές μπάλες από το πρόγραμμα One World Play Project, οι οποίες θα δοθούν στους συμμετέχοντες μαζί μ’ ένα κοντομάνικο μπλουζάκι του προγράμματος.

Ο κ. Μπένο που είναι υπεύθυνος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους προσφυγές έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: «Ευχαριστούμε τον κύριο και την κυρία Χριστοβασίλη για την πρωτοβουλία τους. Χρειαζόμαστε την παρουσία και τη στήριξή σας. Ευχαριστούμε και την τοπική κοινωνία που αγκαλιάζει αυτές τις πρωτοβουλίες.

Την Δευτέρα θα βρεθούν στο ΠΕΑΚΙ περίπου 200 παιδιά προσφύγων, τα οποία θα παρακολουθήσουν αυτά τα ποδοσφαιρικά εργαστήρια που θα επιμεληθούν οι προπονητές των υποδομών του ΠΑΣ Γιάννινα.

Θεωρώ το γεγονός αυτό πολύ σημαντικό. Το ποδόσφαιρο είναι σημαντικό για όλο τον κόσμο. Τα παιδιά θα έχουν ανάμνηση αυτό το γεγονός για όλη τους τη ζωή».

Ο προπονητής της ομάδας Κ-20, Χρήστος Αγγέλης, είπε από την πλευρά του για την εκδήλωση της Δευτέρας: «Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα διοργανώνει για 2η φορά προπόνηση-εκμάθηση ποδοσφαίρου για μικρά παιδιά προσφύγων. Σας καλούμε όλους την Δευτέρα στο ΠΕΑΚΙ».