image description

Με βασικό τον Μανθάτη οι παίκτες του Αντώνη Νικοπολίδη έκαναν το «2 στα 2» και μάλιστα με επιβλητικό τρόπο. Η Εθνική φιλοξένησε την Μολδαβία στο Περιστέρι και την φιλοδώρησε με πέντε γκολ πετυχαίνοντας μία εύκολη νίκη η οποία της δίνει την δυνατότητα να συνεχίσει το σερί της μέχρι να βρει απέναντί της την Κροατία και την Τσεχία οι οποίες είναι ουσιαστικά οι ομάδες που μας απειλούν για την πρωτιά.

Ο Γαλανόπουλος σκόραρε για δεύτερο σερί παιχνίδι και ήταν πάλι αυτός που άνοιξε το σκορ για την Εθνική Ελπίδων. Στην Λευκορωσία σκόραρε μόλις στο 10′ κόντρα στην Μολδαβία έκανε το 1-0 στο 7′. Και μπορεί η Μολδαβία να ισοφάρισε στο 34′ με τον Τσάτσαρους αλλά η διαφορά δυναμικότητας ήταν τέτοια που η Εθνική διέσυρε στη συνέχεια την αντίπαλό της.

Σε αυτό βοήθησε και το γκολ του Κουλούρη στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ο αρχηγός της Εθνικής ο οποίος σκόραρε και στο 57′ (τρία γκολ σε δύο παιχνίδια για τον επιθετικό του ΠΑΟΚ) έκανε το 4-1 ενώ νωρίτερα (47′) ο Λημνιός είχε δώσει αέρα δύο τερμάτων στην Εθνική. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 78′ ο Ανδρούτσος με πέναλτι που κέρδισε ο Μελικιώτης.

Οι συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ (Αντώνης Νικοπολίδης): Κοτσαρης, Σάλιακας, Ευαγγέλλου, Καραχάλιος, Τσιμίκας, Πασαλίδης, Γαλανόπουλος (76′ Μελικιώτης), Μανθάτης (61′ Χατζηγιοβάνης), Ανδρούτσος (79′ Ορφανίδης), Λημνιός, Κουλούρης
ΜΟΛΔΑΒΙΑ (Ντάνουτ Οπρέα): Τιμπούρ, Μακρίτσι Α., Μαραντίτσι, Γιαλμπά, Ντράγκαν, Οαντσέα (49′ Νταμασκάν), Μποϊτσίουτς, Μακριτσί Β., Μπότζι, Τσάτσαρους (73′ Μαντριτσένκο), Γκουλτσέακ (50′ Κοτσοκάρου)

Η βαθμολογία:
Ελλάδα 6 7-1 (2 ματς)
Κροατία 3 3-0 (1 ματς)
Λευκορωσία 3 1-2 (2 ματς)
Μολδαβία 3 3-8 (3 ματς)
Σαν Μαρίνο 0 0-3 (2 ματς)
Τσεχία (δεν έχει αγωνιστεί ακόμα)

Επόμενη αγωνιστική
(05/10)
Μολδαβία-Ελλάδα
Κροατία-Λευκορωσία
(09/10)
Κροατία-Τσεχία
(10/10)
Λευκορωσία-Μολδαβία
Σαν Μαρίνο-Ελλάδα

Πηγή: Gazzetta