Την ομορφιά και την φιλοξενία του Ζαγορίου απόλαυσαν εκατοντάδες μοτοσικλετιστές από πολλές χώρες οι οποίοι συμμετείχαν στην Ταξιδιωτική – Περιηγητική Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών (Mototour of Nations 2017) της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μοτοσυκλετισμού (FIM).

Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου οι περίπου 300 μοτοσικλετιστές μετά την επίσκεψη τους στο Μέτσοβο και μέσω του κόμβου Ζαγορίου της Εγνατίας κινήθηκαν προς Μηλιωτάδες, Δόλιανη και Φραγκάδες, φτάνοντας το μεσημέρι στους Κήπους.

Εκεί τους υποδέχθηκε, εκ μέρους του Δήμου Ζαγορίου, ο εντεταλμένος δημοτικούς σύμβουλος και πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Μιχάλης Βλάχος.

Τους προσφέρθηκε καφές, αναψυκτικά  και σάντουιτς και είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο χωριό όπου και φωτογραφήθηκαν.

Επίσης, ο Δήμος  τους διένειμε έντυπο υλικό τουριστικής προβολής του Ζαγορίου.

Οι μοτοσικλετιστές ενθουσιάστηκαν από το τοπίο και το φυσικό κάλλος της περιοχής και δήλωσαν ότι θα επιστρέψουν με τις οικογένειες και τους φίλους τους για να δουν και θαυμάσουν όλο το Ζαγόρι.

Μετά την αναχώρησή τους από τους Κήπους έκαναν στάση στο πέτρινο γεφύρι του Κόκκορη, πάνω στο οποίο περπάτησαν και φωτογραφήθηκαν, κάνοντας  και  θετικά σχόλια για όσα είδαν, όπως μετέφερε και ο διοργανωτής του Mototour of Nations 2017, Παναγιώτης Καλαϊτζής.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης τους στο Ζαγόρι ήταν η χαράδρα του Βίκου την οποία θαύμασαν από την περιοχή της Οξυάς, στο Μονοδένδρι.

Οι μοτοσικλετιστές έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από το Ζαγόρι και όπως σημείωσε ο κ. Βλάχος, «θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές για την προβολή του τόπου μας,  στις πατρίδες τους».

Ο δήμος Ζαγορίου ευχαριστεί τους διοργανωτές  για την επιλογή να συμπεριληφθεί η περιοχή στο πρόγραμμα της περιήγησης των εκατοντάδων μοτοσικλετιστών, αφού έδωσε την δυνατότητα να προβληθεί για ακόμη μια φορά ο τόπος στο εξωτερικό, όπως γίνεται με κάθε ευκαιρία, δεδομένου ότι η προβολή και η στήριξη του τουριστικού προϊόντος αποτελεί βασική προτεραιότητα.

Η παγκόσμιας προβολής διοργάνωση (η προηγούμενες έγιναν στο Πόρτο, στο Σαν-Ρέμο και το Μονακό) διήρκησε από την Πέμπτη  7 έως  και τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου και ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε στην χώρα μας και ειδικότερα στην Ήπειρο. Οι μοτοσικλετιστές προέρχονται από την Ανδόρα, Βέλγιο, Γαλλία, Ελβετία, Δανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Κροατία, Βρετανία, Μονακό, Πορτογαλία, Τουρκία, Τσεχία, Φινλανδία και άλλες χώρες.

Αρωγοί της προσπάθειας είναι το Υπουργείο Τουρισμού, η Περιφέρεια Ηπείρου, οι τοπικές Αρχές, η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Ιωαννίνων (ΛΕΜΙ), καθώς και επιχειρήσεις της Ηπείρου.

*[Η φωτογραφία είναι του Μιχάλη Bακάρου από το photoioanninablogspot.com]