image description

Τερμάτισαν σε… τέσσερις τροχούς και μάλιστα χωρίς να κουραστούν καθόλου, οι μικροί μπόμπιρες, που συνόδευαν τις μαμάδες τους στον αγώνα «Μαμά-Καρότσι», τον πρωτότυπο αγώνα του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων, που τείνει να γίνει και ένας από τους δημοφιλέστερους.

Δεκάδες μαμάδες έβαλαν τα δυνατά τους και έτρεξαν 1.000 μέτρα στον παραλίμνιο δρόμο, μαζί με τα μωρά στα καρότσια, αλλά και τα μεγαλύτερα παιδιά να τρέχουν δίπλα τους, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι για όλους και η συμμετοχή είναι πιο ευχάριστη, όταν τρέχεις με αυτούς που αγαπάς.

Ο διαφορετικός αγώνας δρόμου κέρδισε για μια ακόμη φορά τις εντυπώσεις, με τις παιδικές φατσούλες, που ανταπέδιδαν τα χειροκροτήματα και χαμογελούσαν σε όσους περίμεναν στον τερματισμό, να κλέβουν την παράσταση.

Για μια ακόμη χρονιά, τις όμορφες αυτές εικόνες πλαισίωσε η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» που, με τη γνωστή Γεύση του Καλού, βρίσκεται δίπλα στη διοργάνωση, αλλά και στις μαμάδες, στις οποίες χάρισε 25 δωροεπιταγές για προϊόντα της. Τις δωροεπιταγές παρέδωσε ο εκπρόσωπος τύπου της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» Γιάννης Κεΐσογλου, ο οποίος έδωσε και το σήμα της εκκίνησης.

Η πρώτη ημέρα της διοργάνωσης άνοιξε με εξίσου εντυπωσιακό τρόπο, καθώς οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ιωαννίνων, «χρωμάτισαν» με τις κωπηλατικούς λέμβους και τα σκάφη τα νερά της Παμβώτιδας, προσελκύοντας τα βλέμματα όσων βρέθηκαν στην πλατεία Μαβίλη το πρωί του Σαββάτου.