Με μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε ο παραλίμνιος αγώνας 1.000 μέτρων για τα Άτομα με Αναπηρία, στο πλαίσιο του 11ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων, που άνοιξε την αυλαία του αγωνιστικού τμήματος, το απόγευμα του Σαββάτου 16 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα από 60 άτομα με κάποιας μορφής αναπηρία έτρεξαν, είτε με αμαξίδια, είτε με τους συνοδούς τους, την παραλίμνια διαδρομή, κερδίζοντας το θερμότερο χειροκρότημα όσων βρέθηκαν στην πλατεία Μαβίλη και αποδεικνύοντας, για μια ακόμη φορά, ότι είναι νικητές.

Ο παραλίμνιος δρόμος για ΑμεΑ αποτελεί κορυφαία στιγμή για τον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων, καθώς αναδεικνύει τη δύναμη ψυχής των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, που δίνουν καθημερινό αγώνα για να ξεπεράσουν όποια εμπόδια συναντούν. Στόχος του αγώνα, που κατακτάται χρόνο με το χρόνο, είναι να ευαισθητοποιήσει, να αποτελέσει εφαλτήριο για βελτιώσεις στην καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία, αλλά και να δώσει χαρά, μέσα από τη συμμετοχή σε μια αθλητική διοργάνωση, στην οποία όλοι έχουν θέση.

Στον αγώνα συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, παιδιά και ενήλικες που βρίσκονται υπό την αιγίδα της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων, του Συλλόγου Γονέων και Φίλων ΑμεΑ «Κυψέλη» Ιωαννίνων, της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων Ηπείρου, της Στέγης Αυτιστικών «Ελένη Γύρα» και της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας «Μέριμνα».

Την εκκίνηση έδωσαν η πρόεδρος του Α.Ο. Ποσειδών Αγνή Δρίμτζια μαζί με τον πρόεδρο της Τράπεζας Ηπείρου Κώστα Ζωνίδη, ενώ εκατοντάδες ήταν αυτοί που βρέθηκαν κατά μήκος της διαδρομής, για να χειροκροτήσουν τις συγκινητικές προσπάθειες των αθλητών.

Ο τερματισμός επεφύλαξε χαμόγελα και συγκίνηση για όλους, που ανανέωσαν τον ραντεβού τους για τον επόμενο Γύρο Λίμνης.