image description

Για 4η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες Aquathlon και ορεινού τρεξίματος “Tο μονοπάτι του Ελαιώνα” στη μνήμη του Ολυμπιονίκη Άγγελου Φέτση, μια ιστορική προσωπικότητα για την πόλη της Πάργας.

Ο Ναυτικός Όμιλος Πάργας και η Εταιρεία Διοργάνωσης Αθλητικών Events My Adventureυποδέχθηκαν δρομείς και κολυμβητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό που τίμησαν με την παρουσία τους τη Διοργάνωση.

Με ιδανικές καιρικές συνθήκες και τη θάλασσα σύμμαχο, οι αθλητές ολοκλήρωσαν με επιτυχία τα αγωνίσματά τους φτάνοντας στην αψίδα του τερματισμού στην προβλήτα της Πάργας.

  • Στον αγώνα ορεινού τρεξίματος “Το Μονοπάτι του Ελαιώνα,11.500μ” 1ος τερμάτισε ο Άρης Τσίπης INOV-8 σε χρόνο 51:55, 2ος ο Δημήτριος Γιωργοπέτρης του Α.Ο Πρεβέζης σε χρόνο 53:09, ενώ στην 3η θέση τερμάτισε ο Αθανάσιος Κουρής ODLO-LA SPORTIVA σε χρόνο 54:40.

Στις Γυναίκες την 1η θέση κατέλαβε η Δήμητρα Τσαλοκώστα με χρόνο 1:04:35, την 2η θέση η Ιωάννα Μπαράτσα-Kourkourikis Training Group με χρόνο 1:07:26 και την 3η θέση κατέλαβε η Θεοδώρα Αναστασιάδου-3Π με χρόνο 1:11:29.

  • Στο Aquathlon (600m κολύμβηση και 5.300m τρέξιμο) την 1η θέση κατέλαβε ο Dane Poore από το ΗΒ με χρόνο 29:18, τη 2η θέση ο Δημήτριος Λέκκος –Krommidas Coaching με χρόνο 29:27, ενώ στην 3η θέση τερμάτισε ο Άγγελος Μπερής του Ν.Ο.Ι με χρόνο 31:29.
  • Στις Γυναίκες 1η τερμάτισε η Μαρία Ντανίκα-Derekas Endurance Coaching με χρόνο 38:12, με 2η την Αμαλία Κοσμά-AS Albatros Ioanninon με χρόνο 38:43 και 3η την Ανδριάνα Παππά-Krommidas Coaching με χρόνο 38:49.
  • Η Διοργάνωση φέτος εγκαινίασε και το Aquathlon Relay (600m κολύμβηση και 5.300m τρέξιμο) με τις εξής διακρίσεις: Στην 1η θέση τερμάτισε η ομάδα Εβελίνα Μπομπουγιάννη-Γιώργος Γραμμενιάτης σε 29:14, στην 2η θέση τερμάτισαν οι Γρηγόριος Σπυριούνης–Κωνσταντίνος Χουβαρδάς σε 30:03 και στην 3η θέση οι Αχιλλέας Δημάκος-Άρης Τσίπης σε χρόνο 30:49.

Παράλληλα διεξήχθη και ο παιδικός αγώνας 1000μ με πολλά χαμόγελα από τους μελλοντικούς δρομείς που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό τρέχοντας με όλες τις δυνάμεις τους.

Η Διοργάνωση έκλεισε με τις απονομές στους νικητές των Γενικών Κατηγοριών καθώς και των Ηλικιακών Κατηγοριών, με την υπόσχεση να επανέλθουν την επόμενη χρονιά στη μαγευτική Πάργα.

Το Αστυνομικό Τμήμα, ο Λιμενικός Σταθμός, το Λιμενικό Ταμείο και ο Δήμος Πάργας συνέβαλαν καθοριστικά στην ασφαλή και επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων.

Ο Αθλητικός Σύλλογος ΕΡΜΗΣ της Πάργας, η Β τάξη του Δέσκειου Λυκείου, η Λέσχη Μοτοσικλετιστών Πάργας, καθώς και φίλοι, πολίτες και συγγενείς βοήθησαν σημαντικά και αγκάλιασαν με ενθουσιασμό τη διοργάνωση .

Οι μεγάλοι χορηγοί Φυσικό Μεταλλικό Νερό “ΖΑΓΟΡΙ”, Parga Beach Resort, Lichnos Beach Hotel & Suits, Hotel Villa Rossa και Fifth Element Adventure Store ήταν για ακόμη μία χρονιά στο πλευρό της Διοργάνωσης

Επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα:

  • Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ιωαννίνων για τις πρώτες βοήθειες
  • Το Κέντρο Υγείας Πάργας για την ιατρική περίθαλψη
  • Το Κέντρο Φυσικοθεραπείας «Φονταράς Αθανάσιος» για τις υπηρεσίες αποκατάστασης στους αθλητές
  • Τον Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Λουκούμη και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Πάργας κ. Τάσο Παπανικολάου για τη στήριξή τους
  • Τους Αθανάσιο Βέκιο και Φώτη Κόκορη, Ναυαγοσώστες
  • Το εστιατόριο “BALTAZAR” για το pasta party
  • Τον Σύλλογο Εστίασης Πάργας, το Μini Market Giochalas, την Κάβα Ποτών “ΛΕΝΗΣ” και το “Maestro Bakery” για το πλούσιο γεύμα αποκατάστασης των αθλητών
  • Το κατάστημα υποδημάτων «Βασίλης Κόκκορης» για τα τεχνικά μπλουζάκια “Saucony” που πρόσφερε στους πρώτους της Γενικής Κατάταξης
  • Τους αδελφούς Μελισσοκόμους Καλδάνη που πρόσφεραν μέλι της παραγωγής τους στους πρώτους της Γενικής Κατάταξης.
  • Τους φωτογράφους της Διοργάνωσης, οι οποίοι ακούραστα και εθελοντικά αποθανάτισαν τις καλύτερες στιγμές των αθλητών

Τέλος ευχαριστούμε όλους τους αθλητές, Έλληνες και ξένους, που συμμετείχαν και στα τρία αγωνίσματα, και έδωσαν ένα πολυπολιτισμικό χρώμα στη Διοργάνωση και ζωντάνια στις φυσικές ομορφιές της Πάργας.