Χρέη που βάραιναν το ΠΕΑΚΙ επί χρόνια, με χρηστή διοίκηση και δημιουργία ιδίων εσόδων, η διοίκησή του κατάφερε να τα αποπληρώσει και πλέον να μην έχει οφειλές σε ΔΕΗ και ΔΕΥΑΙ, αλλά και σε υπαλλήλους που αποχώρησαν λόγω σύνταξης. Σε ανακοίνωσή της, που έχει πανηγυρικό τόνο, η Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ επισημαίνει την επιτυχία της να κλείσει “τρύπες” του παρελθόντος και υπόσχεται ότι οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν.

Αναλυτικά:

Η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως μέσα σε σχεδόν δυόμισι χρόνια κατάφερε να εξυγιάνει οικονομικά τον φορέα. Με συνολικό χρέος που υπερέβαινε ολόκληρη την κρατική ετήσια επιχορήγηση, το ΠΕΑΚΙ ήταν το 2015 σε δεινή οικονομική κατάσταση, με χρέη που άγγιζαν το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Οι οφειλές σε ΔΕΗ και ΔΕΥΑΙ ανέρχονταν σε 420.000€ και τα απλήρωτα εφάπαξ σε αποχωρήσαντες υπάλληλους σε 72.000€.

Με προγραμματισμό, συνετή και χρηστή διοίκηση, βάρος στα ίδια έσοδα, οδηγηθήκαμε σε πλήρη εξόφληση των οφειλών στην ΔΕΥΑΙ και στους πρώην εργαζομένους αποκλειστικά από πόρους του ΠΕΑΚΙ. Η ΓΓΑ και το ΥΠΠΟΑ στάθηκαν και στέκονται δίπλα στο φορέα εξαρχής, σε αυτόν τον δύσκολο δρόμο. Μετά από πολύ κόπο και προεργασία από τα μέλη της Ε.Δ., (το ΠΕΑΚΙ δυστυχώς δεν διαθέτει μόνιμους διοικητικούς υπαλλήλους), το ΠΕΑΚΙ εντάχθηκε στους φορείς που έλαβαν έκτακτη επιχορήγηση 398.066€ για εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ Α.Ε. Ταυτόχρονα ο φορέας έχει μεταφέρει ήδη σχεδόν τα μισά του ταμειακά διαθέσιμα σε ειδικό λογαριασμό της ΤτΕ.

Η νέα μέρα για το ΠΕΑΚΙ και για τον αθλητισμό στην πόλη έχει ήδη ξεκινήσει. Οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν. Τα κενά δεκαετιών είναι τεράστια, παρόλα αυτά βήμα-βήμα, όλες οι εγκαταστάσεις θα αναβαθμιστούν και θα εκσυγχρονιστούν. Σεβόμαστε και κατανοούμε απολύτως τα παράπονα κάποιων συμπολιτών μας, αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να λυθούν όλα άμεσα και δια μαγείας. Το στοίχημα είναι να γεμίσουν κόσμο όλες οι εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ.
Γι’ αυτό λέμε σε όλους: «ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ – ΜΠΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ».