Το Σαββατοκύριακο 7 & 8 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία διασυλλογικός ιστιοπλοϊκός αγώνας τριγώνου για σκάφη τύπου Optimist και Laser 4.7 που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Λευκάδας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Συμμετείχαν συνολικά 8 Όμιλοι με 58 αθλητές και αθλήτριες. Διεξήχθησαν συνολικά έξι (6) ιστιοδρομίες στα Optimist και ισάριθμες ιστιοδρομίες στα Laser 4.7.

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ιωαννίνων (ΙΟΙ) συμμετείχε με τους αθλητές Κυριάκο Χατζηκακού στην κατηγορία Laser 4.7 και Δημοσθένη Νταλαμάγκα στην κατηγορία Optimist, υπό την καθοδήγηση του προπονητή του Ομίλου Σάκη Αράπη. Στην κατηγορία Laser 4.7 ο αθλητής του ΙΟΙ Κυριάκος Χατζηκακού κέρδισε την δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη της κατηγορίας του, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση σε 3 απο τις 6 ιστιοδρομίες. Στην κατηγορία Optimist ο αθλητής του ΙΟΙ Δημοσθένης Νταλαμάγκας, παρότι από τους μικρότερους αθλητές του αγώνα, δεν πτοήθηκε απο τους ανέμους 5 και κατά διαστήματα 6 μπωφόρ που έπνεαν στην περιοχή και κατέλαβε την πολύ αξιέπαινη 30η θέση μεταξύ 46 αγωνιζόμενων.

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ιωαννίνων (Ι.Ο.Ι.) συγχαίρει τους αθλητές του για τα λαμπρά επιτεύγματά τους και τους εύχεται επιτυχίες και στο μέλλον.

Τονίζεται ότι η προετοιμασία των αθλητών του Ομίλου διεξάγεται, ως επί το πλείστον, στη λίμνη Παμβώτιδα. Οι εξαιρετικές επιδόσεις τους  αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η λίμνη μας είναι πλήρως κατάλληλη για την ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας στην Πόλη μας.