Τη δική του ξεχωριστή παρουσία είχε ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων το Σάββατο στη Διεθνή κωπηλατική Ρεγκάτα «Μεγάλου Αλεξάνδρου» που διεξήχθη στον Θερμαϊκό κόλπο από τον Ν.Ο. Θεσσαλονίκης και υπό την αιγίδα της ΕΚΟΦΝΣ.

Mε την ευκαιρία των αγώνων, στους οποίους έλαβαν μέρος περισσότεροι από 300 αθλητές, οι έμπειροι κωπηλάτες του Ν.Ο.Ι. είχαν την ευκαιρία να τεστάρουν τις δυνάμεις τους για τελευταία φορά φέτος σε αγωνιστικό επίπεδο, ενώ οι αρχάριοι δοκίμασαν για πρώτη φορά την απαιτητική εμπειρία της κούρσας σε ανοιχτή θάλασσα! Η «συγκομιδή» για την αποστολή του Ομίλου ήταν επτά μετάλλια, εκ των οποίων ένα χρυσό, τρία αργυρά και τρία χάλκινα.

Πιο αναλυτικά, την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Λεωνίδας Παλαιοπάνος – Παύλος Φαϊτάς – Ζήσης Μπουκουβάλας – Γιώργος Κολιός στο τετραπλό Σκιφ Παίδων. Δεύτερες θέσεις και ασημένιο μετάλλιο πήραν οι Στέφανος Ντούσκος – Άρης Γραμμενιάτης στο διπλό Σκιφ Ανδρών, ο Λάμπρος Κωστακίτσης στο Σκιφ Αρχαρίων Παίδων και οι Αθανασία Μάκου – Αριάδνη Μήτση – Νικολέτα Δρούβη – Χρήστος Λιούγκος στο αγώνισμα της μικτής Οκτακώπου.

Τέλος, τρίτες θέσεις και χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι Άγγ. Μπερής – Γιώργος Γραμμενιάτης – Λ. Παλαιοπάνος – Αλ. Μαμακής – Π. Φαϊτάς – Ζ. Μπουκουβάλας – Ανδρ. Οικονόμου – Παντελής Σωτηρακόπουλος – Χρήστος Λιούγκος στην Οκτάκωπο Εφήβων, οι Αριάδνη Μήτση – Αθανασία Μάκου στο διπλό Σκιφ Νεανίδων και οι Στέφανος Δημητρίου – Άγγελος Λαγός στο διπλό Σκιφ Αρχαρίων Παίδων. Αξίζει να σημειωθεί ότι εξαιρετική εμφάνιση έκανε στους αγώνες και ο Αλέξανδρος Μαμακής με το Σκιφ Εφήβων, ο οποίος έχασε το μετάλλιο κυριολεκτικά στο νήμα, για μόλις δύο εκατοστά του δευτερολέπτου!

Εκ μέρους της Διοίκησης του Ν.Ο.Ι. στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν με την αποστολή του Ομίλου και παρακολούθησαν τους αγώνες ο Αντιπρόεδρος Αντώνης Καραπέτσος και τα μέλη του Δ.Σ. Αθανάσιος Κιτσάκος και Εβελίνα Ασπιώτη.