image description

Εκτενή συζήτηση για εκκρεμότητες που υπάρχουν στην υλοποίηση του   ΕΣΠΑ και του INTERREG, έγινε σήμερα κατά την επίσκεψη του Αν. Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση και της Ε.Γ. Διαχείρισης του ΕΣΠΑ κ. Ευγενίας Φωτονιάτα στην Περιφέρεια Ηπείρου και τη συνάντηση που είχαν με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και την Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κ. Τατιάνα Καλογιάννη.

Επίσης  αποφασίστηκε η κατανομή των 5 εκ. ευρώ, σε έργα άμεσης προτεραιότητας,  που ενέκρινε ο Αν. Υπουργός για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Ηπείρου.

Από τον Περιφερειάρχη και την Αντιπεριφερειάρχη επισημάνθηκε η πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, με τον κ. Χαρίτση να  σημειώνει ότι η Περιφέρεια Ηπείρου, είναι από τις Περιφέρειες εκείνες που ξεχωρίζουν στον τομέα των απορροφήσεων.

 

Ενημερωτική Ημερίδα για Υδατοκαλλιέργειες, Μεταποίηση και Αλιευτικού Τομέα του ΕΠΑΛΘ  2014-2020

Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου και ώρα 9.30 π.μ.  θα πραγματοποιηθεί Ενημερωτική Ημερίδα με στόχο την άμεση πληροφόρηση  των ενδιαφερομένων και Δυνητικών Δικαιούχων, για τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στις ενεργοποιηθείσες δράσεις του Προγράμματος που αφορά την Ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας στον Αλιευτικό Τομέα και σε αυτούς της Υδατοκαλλιέργειας και της Μεταποίησης των αλιευτικών προϊόντων.

Διοργανωτής της Ημερίδας είναι η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας & Θάλασσας  του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η  Ημερίδα θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο  Selefkos Palace Hotel” στη Νέα Σελεύκεια  Ηγουμενίτσας.