Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο μεγαλύτερος, παλαιότερος και δυσκολότερος υπερμαραθώνιος ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα, ο εμβληματικός ROUT 100 μιλίων της Ροδόπης.

Νικητής ήταν ο Παύλος Μαυρογιάννης με νέο ρεκόρ αγώνα (21:27:53) με δεύτερο τον περσινό νικητή και κάτοχο του παλιού ρεκόρ Νίκο Πετρόπουλο και τρίτο τον Σλάβεκ Μάτρας.

Στις γυναίκες πρώτη (και 14η γενικής) ήταν Η Βασιλική Σταύρου με δεύτερη την Δέσποινα Γαβριηλίδου και τρίτη την Βασιλκή Φαλάρα.

Από τους Γιαννιώτες αθλητές ο Νίκος Καλοφύρης σταμάτησε λόγω στομαχικών προβλημάτων στο 128ο χλιόμετρο κι ενώ έκανε κούρσα πρωτιάς μέρχρι τα μισά του αγώνα. Ο Μάριος Δούλης τερμάτισε 40ος (31:50:52), ο Βασίλης Αναγνωστόπουλος και ο Δημήτρης Καννής τερμάτισαν μαζί 54ος και 55ος (33:16:36) και ο Γιώργος Χασκής τερμάτισε 59ος (33:35:00).

Οι απονομές έγιναν σε συγκινητικό κλίμα επιβεβαιόνοντας ότι οι συμμετέχοντες στο ROUT είναι πλέον μια οικογένεια. Η ROUT FAMILY όπως λένε οι διοργάνωτες.

Να ευχαριστήσουμε σαν εκπομπή “ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ” τον Κώστα Γκαρτζονίκα που επιμελήθηκε το live του συγκεκριμένου αγώνα όπως και τους συντελεστές του τηλεοπτικού ορίζοντα ΟΡΙΖΟΝΤΑ για την παροχή κάθε είδους διευκόλυνσης κατά τη διάρκεια του ROUT.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Καννής