Την Παρασκευή το πρωί θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για το παιχνίδι του Σαββάτου (17:15) με την Κασσιόπη, με τον Γιάννη Πετράκη να είναι πιο χαμογελαστός από ποτέ αυτές τις μέρες, αφού όλοι οι παίκτες είναι στη διάθεσή του και όλοι δείχνουν να είναι σε εξαιρετική φόρμα. Ο ΠΑΣ Γιάννινα «φωνάζει» τις τελευταίες αγωνιστικές ότι είναι σε ανοδική πορεία κι αυτό μπορεί να επιβεβαιωθεί και στα δύο επόμενα παιχνίδια με Κασσιόπη και Απόλλωνα Σμύρνης, που είναι τα ματς πριν την τελευταία διακοπή του πρωταθλήματος για το 2017, αφού η επόμενη θα είναι στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Ο «πονοκέφαλος» για τον Ρεθυμνιώτη τεχνικό γίνεται ευχάριστος, αφού στο παιχνίδι του κυπέλλου, όσοι έπαιξαν, το αντιμετώπισαν με πολύ μεγάλη σοβαρότητα και διάθεση και όχι ως… αγγαρεία. Έτσι είχε την ευκαιρία να δει ποιοι είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής και ποιοι θα διεκδικήσουν άμεσα μία θέση στην ενδεκάδα. Ασφαλώς οι προπονήσεις είναι «πυξίδα» για τις όποιες αποφάσεις της κάθε εβδομάδας, αλλά και τέτοιου είδους παιχνίδια είναι καθοριστικά για όσους θέλουν να αρπάξουν την ευκαιρία.

Η σημερινή προπόνηση ήταν ενδεικτική των «σκέψεων» που μπήκαν μετά το ματς κυπέλλου, στον προπονητή του ΠΑΣ Γιάννινα, που δοκιμάζει και κάποια εναλλακτικά πλάνα, ώστε να κάνει πιο επιθετικογενή την ομάδα του. Αναζητά, δηλαδή, τρόπους να «χωρέσει» ποιοτικούς παίκτες της επίθεσης, όπως είναι οι Μανθάτης, Νικολιάς και Σολτάνι, «θυσιάζοντας» ένα από τα αμυντικά χαφ. Πάντως το 4-4-2 του κυπέλλου δεν είναι κάτι που θα ξαναδούμε άμεσα. Ήταν, όμως, ένα από τα συστήματα που δουλεύει η «αντίπαλη» ομάδα των «βασικών» στο εσωτερικό δίτερμα και προσφερόταν και ο αντίπαλος την περασμένη Τρίτη για να παίξει ο ΠΑΣ με αυτόν τον τρόπο.

Η επόμενη προπόνηση της ομάδας είναι προγραμματισμένη για Παρασκευή πρωί.