Ο Ευριπίδης Γιάκος, μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα στη μικτή ζώνη και τον Μιχάλη Μερτζιανίδη, τόνισε ότι το γκολ του το χρωστούσε η τύχη μετά τις ευκαιρίες που είχε χάσει σε προηγούμενα παιχνίδια και ότι ο τραυματισμός του Τζημόπουλου αποδείχτηκε κομβικός, καθώς αποσυντονίστηκε για λίγο η ομάδα μέχρι να βρουν οι παίκτες τις θέσεις τους στο 4-4-2.

Αναλυτικά:

«Η Κέρκυρα ήρθε με αμυντικούς προσανατολισμούς. Είχαμε την κατοχή στο ματς, αλλά δεν φτιάχναμε πολλές ευκαιρίες. Ο Θέμης είχε έναν τραυματισμό, αλλάξαμε σχηματισμό κι εκεί κάπως μπερδεύτηκαν τα πράγματα, γιατί δεν είχαμε δουλέψει πολύ το 4-4-2 και δεχτήκαμε το γκολ. Από εκεί και πέρα ξυπνήσαμε, καταλάβαμε τι γίνεται και ότι πρέπει να κερδίσουμε το παιχνίδι. Βοήθησαν πολύ και οι αλλαγές που μπήκαν και στο τελευταίο 20λεπτο, γιατί είχαμε την Κέρκυρα στα καρέ της και πιέζαμε για το γκολ. Μπορούσαμε και τρίτο μετά το 1-2».

Για τα αρνητικά και θετικά της σημερινής εμφάνισης: «Αποσυντονιστήκαμε λίγο στην αλλαγή, έγιναν προσωπικά λάθη κι ένα σημαντικό από εμένα που γύρισα πίσω την μπάλα χωρίς να βλέπω και πήγε να γίνει επικίνδυνη η Κέρκυρα έχοντας δοκάρι.

Τα θετικά όμως είναι πιο πολλά, γυρίσαμε πάλι ματς, δείξαμε ότι έχουμε στόφα μεγάλης ομάδας και αυτές οι νίκες θα μας πάνε στο στόχο μας που είναι πολύ υψηλός για φέτος».

Για το γκολ που έβαλε: «Δεν το σκέφτηκα τη στιγμή που μου στρώθηκε η μπάλα κι αυτό ήταν το καλό, γιατί αν το σκεφτόμουν ίσως να το έχανα. Το σημαντικό όμως είναι ότι κερδίσαμε. Είχα καιρό να πετύχω γκολ στο πρωτάθλημα, πέτυχα ένα γκολ πέρυσι με την ΑΕΛ. Έχω χάσει πολλές ευκαιρίες από τότε, είχα γκαντεμιά, σήμερα μου το έδωσε πίσω η τύχη, γιατί ήταν το γκολ της νίκης».

Για τον κόσμο του ΠΑΣ και πόσο τους βοήθησε σήμερα: «Ο κόσμος έχει αλλάξει προς το πρόσωπό μου κι εγώ προσπαθώ μέσα από τη δουλειά να ανταποδώσω αυτήν την αγάπη που μου δείχνει».

Για τη θέση που έχει πλέον στην ενδεκάδα πιο πίσω στο γήπεδο: «Σίγουρα βοηθάει να παίζω πιο πίσω, γύρισε στην ενδεκάδα και ο Κόντε που σκοράρει ακατάπαυστα».

Και για τη συνέχεια του πρωταθλήματος: «Η συνέχεια με τον Απόλλωνα, ο οποίος θα καίγεται για βαθμούς, εμείς πρέπει να βγάλουμε αντίδραση και πάλι, να πάμε πιο παθιασμένοι να πάρουμε τη νίκη και να έχουμε ανάλογη συνέχεια. Θέλουμε να φτάσουμε την ομάδα ψηλά, γιατί έχουμε υψηλούς στόχους. Σημασία έχει να πάει καλά η ομάδα και όλα θα είναι καλά».