Η πτώση της στάθμης της λίμνης από την πολύμηνη ανομβρία δεν φέρνει στην επιφάνεια μόνο προβλήματα που έχουν να κάνουν με τη ρύπανσή της, αλλά φανέρωσαν σε όλο της το «μεγαλείο» τη φθορά των θεμελίων του πύργου κωπηλασίας, τη στιγμή που σε 2 χρόνια η πόλη θα φιλοξενήσει το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας των Νέων!

Ο εντεταλμένος σύμβουλος της περιφέρειας Ηπείρου στη δια βίου μάθηση, πρώην αντιπεφερειάρχης, αλλά και πρώην πρόεδρος των εγκαταστάσεων του ΕΑΝΚΙ, Γιάννης Καραμπίνας, δημοσίευσε φωτογραφίες στη σελίδα του στο fb που προκαλούν ανησυχία για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα θεμέλια του πύργου και απαιτούνται άμεσες ενέργειες να αποκατασταθεί το πρόβλημα, πριν ανέβει και πάλι η στάθμη της λίμνης και «σκεπάσει» προσωρινά το πρόβλημα.

Γνώστης του προβλήματος είναι και ο ίδιος ο Υφ. Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, που πρόσφατα είχε επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της Λιμνοπούλας και είχε διαπιστώσει ιδίοις όμμασι ότι η γενικότερη κατάσταση των εγκαταστάσεων είναι απελπιστική και θα απαιτηθούν μεγάλα κονδύλια για να μπορέσει να γίνει η διοργάνωση του 2019 μ’ έναν απόλυτα λειτουργικό πύργο.