Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα από την εγχώρια αγορά που φαίνεται να έχει πάρει ισχυρό προβάδισμα για την απόκτηση του 19χρονου στόπερ του ΠΑΣ Γιάννινα, Ντίνου Μαυροπάνου. Όπως γράφει σήμερα ο «Κόκκινος Πρωταθλητής», ο Μαυροπάνος είναι στη λίστα του Μοντέστο μαζί με άλλα 3 αστέρια του ελληνικού πρωταθλήματος, τους Δουβίκα, Πασαλίδη και Μελιόπουλο και ο Κορσικανός σκάουτερ τους θεωρεί τους πιο εξελίξιμους ποδοσφαιριστές της νέας «φουρνιάς» Ελλήνων ποδοσφαιριστών.

Για την περίπτωση Μαυροπάνου ισχυρό ενδιαφέρον έχει δείξει και ο ΠΑΟΚ, αλλά ο Ολυμπιακός μοιάζει πιο αποφασισμένος για την επιλογή του.

Τα θέματα που τίθενται αυτή τη στιγμή στην «κυανόλευκη» ΠΑΕ δεν είναι αν θα πουληθεί ο Μαυροπάνος, αφού αυτό είναι δεδομένο ότι θα συμβεί, αλλά πότε θα φύγει από τον ΠΑΣ Γιάννινα ( τον Ιανουάριο ή το καλοκαίρι;), ποιό θα είναι το ποσό και αν θα μπει μεγάλο ποσοστό μεταπώλησης. Η εξέλιξη του Μαυροπάνου ήταν τέτοια που όλοι πιστεύουν ότι δεν θα αργήσει να κάνει μεταγραφή στο εξωτερικό και όλοι ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός χρυσοπουλάει, οπότε ο ΠΑΣ θα επωφεληθεί τα μέγιστα, αν βάλει ρήτρα μεταπώλησης. Ρήτρα, όμως, σημαίνει υπομονή για το αν και πότε θα πουληθεί και μικρότερο ποσό πώλησης τώρα.

Μετά το «λαβράκι» Κούτρη, πάντως, στον Ολυμπιακό αισθάνονται πολύ πιο σίγουροι ότι δεν κάνουν λάθος στην επιλογή του Μαυροπάνου. Ο δε Κούτρης ήδη αρχίζει να ετοιμάζεται για εξωτερικό, αφού η Άιντραχτ Φρανκφούρτης τον έχει βάλει στο στόχαστρό της. Από τις πληροφορίες που υπήρχαν την περίοδο της μεταγραφής Κούτρη από τον ΠΑΣ στον Ολυμπιακό, δεν είχε μπει τότε ποσοστό μεταπώλησης για τον ΠΑΣ και το λάθος αυτό δεν πρέπει να επαναληφθεί…