image description

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του 3ου Εργασιακού Πρωταθλήματος Μπάσκετ, άρχισε….
Το Σαββατοκύριακο 18-19 Νοεμβρίου ξεκινά η Α2 κατηγορία του πρωταθλήματος με τη συμμετοχή 16 ομάδων, ενώ όταν ολοκληρωθούν όλα τα ματς της συγκεκριμένης κατηγορίας, τη «σκυτάλη» θα πάρει η Α1 κατηγορία στην οποία συμμετέχουν 15 ομάδες.

Το Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ, χρόνο με τον χρόνο «μεγαλώνει». Ξεκίνησε την Άνοιξη του 2016 με τη συμμετοχή 12 ομάδων και φέτος 31 ομάδες και περίπου 500 εργαζόμενοι, συμμετέχουν σε αυτό!

Το φετινό πρωτάθλημα διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΤΕΙ Ηπείρου και της ΕΣΚΑΒΔΕ, ενώ έχει την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Ιωαννιτών, του Δήμου Ζίτσας, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Περιφέρειας Ηπείρου, τους οποίους και το Συμβούλιο Πρωταθλήματος ευχαριστεί ιδιαίτερα.

Φέτος το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί, όπως υπογραμμίστηκε ήδη, σε δυο κατηγορίες.

Στην Α1 κατηγορία συμμετέχουν οι εξής ομάδες: Αστυνομία, Δ.Σ.Ι – Νομικά Επαγγέλματα, Δωδώνη, Εκπαιδευτικοί, Έμποροι, Επαγγελματίες Υγείας, Εγνατία Οδός, Εστίαση, Μηχανικοί, Νιτσιάκος, Πίνδος, Πυροσβεστική, ΤΕΙ – Πανεπιστήμιο, ΙΕΚ Δέλτα, Οικονομολόγοι.

Στην Α2 κατηγορία συμμετέχουν οι εξής ομάδες: Δημοτικοί Υπάλληλοι, Police BC, Natech, Terracom, ΑΒ Βασιλόπουλος, ΜΜΕ, Νέμεσις, Ταξί, Telecom BC, Army BC, Ασφαλιστές, Mechanics, Συνεταιριστική Τράπεζα, Εστίαση Β, Ιατρικοί Επισκέπτες, ΒΙΚΟΣ.

Και στις δυο κατηγορίες, όλες οι ομάδες αγωνίζονται όλες μεταξύ τους. Από την Α2 κατηγορία οι τέσσερις πρώτες ανεβαίνουν την επόμενη χρονιά στην Α1 και από την Α1 οι τέσσερις τελευταίες υποβιβάζονται στην Α2. Το πρωτάθλημα από τη στιγμή που διεξάγεται υπό την αιγίδα της ΕΣΚΑΒΔΕ, υπόκειται στους κανονισμούς της ΕΟΚ.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα των αγώνων της 1ης αγωνιστικής και τα γήπεδα διεξαγωγής.

Το Συμβούλιο Πρωταθλήματος, με ανακοίνωσή του, εύχεται σε όλους τους συμμετέχοντες να διεξαχθεί ένα καλό πρωτάθλημα, χωρίς τραυματισμούς. Εύχεται επίσης καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και εκφράζει τη βεβαιότητά του, πως με τη βοήθεια όλων των συμμετεχόντων, των φορέων που το στηρίζουν και των εμπλεκόμενων συνεργατών (Διαιτητές, Γραμματείες, Γιατροί), θα διεξαχθεί και φέτος ένα όμορφο πρωτάθλημα που και αυτό θα «αγκαλιαστεί» από τους φίλους του μπάσκετ στα Γιάννενα και όλους όσοι αγαπούν τον μαζικό αθλητισμό.

Τέλος το Συμβούλιο Πρωταθλήματος ευχαριστεί θερμά την Χήτος ΑΒΕΕ – Νερό «Ζαγόρι» και την «Ιατρική Φροντίδα», για την ευγενική χορηγία τους και στο φετινό πρωτάθλημα.