image description

Στο κατάμεστο και γεμάτο παλμό ΕΑΝΚΙ, ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε σε μια μεγάλη νίκη (82-74) στο ντέρμπι κορυφής με το IBC, το οποίο κρίθηκε στην παράταση! Οι “κυανόλευκοι”, που είχαν προβάδισμα 10 πόντων στο ημίχρονο και το 3ο δεκάλεπτο, έπαθαν μπλακ άουτ στο τελευταίο δεκάλεπτο της κανονικής διάρκειας, που έγινε ματς ανατροπών. Το IBC κατάφερε να ξαναπάρει προβάδισμα στο σκορ με 58-59 στα 4’και 22′ πριν το τέλος, ξέφυγε και με 59-63, αλλά ο ΠΑΣ με αντεπίθεση στο φινάλε έκανε την ανατροπή με 67-63, για να ισοφαριστεί όμως στις τελευταίες επιθέσεις του IBC, γεγονός που οδήγησε το ματς στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε περισσότερες δυνάμεις, εκμεταλλεύτηκε και τα βιαστικά τρίποντα και τα λάθη του τυπικά φιλοξενούμενου IBC και πήρε διαφορά 6 πόντων 1 λεπτό προ του τέλους.

Στη διαδικασία των φάουλ στα τελευταία δευτερόλεπτα ο ΠΑΣ Γιάννινα

Το ματς δικαίωσε τις προσδοκίες του κόσμου που κατέκλυσε τις εξέδρες του ΕΑΝΚΙ, αφού οι δύο ομάδες απέδειξαν ότι δίκαια βρίσκονται στις πρώτες θέσεις και απ’ ό,τι φαίνεται θα μας επιφυλάξουν ένα συναρπαστικό παιχνίδι και στο β’ γύρο, όπου εκεί πιθανότατα θα κριθεί η πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, αλλά και πολύ ενδιαφέροντα πλέι-οφ, αφού έδειξαν ότι είναι ισοδύναμες.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-18, 41-31 (ημιχρ.), 52-43, 67-67 κ.δ., 82-74 παρατ.

Δείτε πιο κάτω το βίντεο του ματς