Μετά από 80 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Super League με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα (με 1 γκολ και 10 ασίστ), 4 στο Europa League (με 1 γκολ και 1 ασίστ), 14 στο κύπελλο Ελλάδος (με 2 ασίστ) και συνολικά 3,5 χρόνια παρουσίας στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, ο Φονσί Ναδάλες είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Μετά την εκδίκαση της προσφυγής του θα καταλήξει και τυπικά στον Απόλλωνα Σμύρνης, που του έχει καταθέσει επίσημη πρόταση.

Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει σε όλα και απομένει το τυπικό μέρος της υπόθεσης, που είναι η εκδίκαση της προσφυγής, ώστε να μείνει ελεύθερος για να έχει δικαίωμα υπογραφής στη νέα του ομάδα.

Από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα δεν υπάρχει ακόμα κάποια επίσημη ή έστω ανεπίσημη αντίδραση, αλλά σύμφωνα με όσα φημολογούνται, ο Ναδάλες δεν είχε μείνει ικανοποιημένος από την πρόταση των «κυανόλευκων» για την ανανέωση του συμβολαίου του το επόμενο καλοκαίρι και από τη στιγμή που του παρουσιάστηκε ομάδα που του έδινε περισσότερα χρήματα τώρα και του διασφάλιζε ένα καλό συμβόλαιο και στο μέλλον, καθώς είναι ήδη στα 31 του, προτίμησε να εκμεταλλευτεί τη δυνατότητα προσφυγής.

Είναι πολύ πιθανό ο Ισπανός να αρκεστεί να πληρωθεί μόνο τα οφειλόμενα ως τις 31 Δεκεμβρίου και να μη διεκδικήσει το υπόλοιπο του συμβολαίου του ως το καλοκαίρι, αφού ο ίδιος δεν επιθυμεί να προκαλέσει πρόβλημα στην ομάδα. Έτσι η υπόθεση αυτή μπορεί να καταλήξει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, όπως έγινε πριν από λίγες μέρες και με τον Κοζορώνη.

Τα οικονομικά, πάντως, της λύσης του συμβολαίου θα επαληθευτούν, αν και εφόσον η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα τοποθετηθεί και επίσημα, κάτι που έκανε στην περίπτωση Κοζορώνη.

Όσον αφορά το ύψος των οφειλών, όπως έγινε και σε πολλές ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλες, αλλά όταν συσσωρεύονται για την ΠΑΕ πολλές υποχρεώσεις μαζί τον ίδιο μήνα και καθυστερεί μία δόση από τη NOVA, είναι λογικό να υπάρχουν προσωρινές αρρυθμίες που σε γενικές γραμμές είναι κατανοητές από το υπόλοιπο ποδοσφαιρικό τμήμα. Ωστόσο, όταν κάποιος βρίσκει την ευκαιρία, κάνει προσφυγή έστω και για οφειλές εκείνης της στιγμής των 3 ή των 5 χιλιάδων ευρώ και πηγαίνει στην ομάδα που θέλει, όπως έγινε με τους Τσάβες, Πασχαλάκη, Κοζορώνη και τώρα με τον Φονσί.

Τέλος, για το πως θα αντικατασταθεί ο Ναδάλες, σε πρώτη φάση είναι σίγουρο ότι ο Γιάννης Πετράκης θα μοιράσει τον χρόνο σε Μπουκουβάλα και Αποστολόπουλο, αλλά δεν είναι εύκολο για δεξιοπόδαρους να βγάλουν μισή σεζόν στα αριστερά. Αν υπάρξει κάτι ενδιαφέρον στην αγορά, ο ΠΑΣ θα προσπαθήσει να το αποκτήσει, έστω και σαν προοπτική να βοηθήσει σε κάποια ματς μόνο.