Μετά την απόφαση του ΠΕΑΚΙ να αναβαθμίσει την κλειστή αίθουσα δίπλα στο ΕΑΝΚΙ και να την παραχωρήσει σε όλους τους συλλόγους που το επιθυμούν, αφαιρώντας την αποκλειστική χρήση από τον Σπάρτακο Ιωαννίνων, ο σύλλογος των Ολυμπιονικών ζητεί από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου να του επιστρέψει το νέο κλειστό δίπλα από το Πανηπειρωτικό, το οποίο προοριζόταν για αίθουσα βαρέων αθλημάτων, αλλά τελικά έγινε γήπεδο μπάσκετ!

Η επιστολή του Σπάρτακου αναλυτικά:         

ΘΕΜA: Ανοιχτή επιστολή για την αίθουσα άρσης βαρών του συλλόγου

Αξιότιμε κε Περιφερειάρχα

Σας γνωρίσαμε εγγράφως και με επίσκεψή μας το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την απαίτηση της ΕΔ του ΠΕΑΚΙ να μας αφαιρέσει τη χρήση της αίθουσας άρσης βαρών του συλλόγου μας « ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ » στη Λιμνοπούλα,  δυστυχώς όμως, όχι μόνο δεν έχει δοθεί η πρέπουσα και δίκαιη λύση, αλλά με σημερινή ανακοίνωσή της, η ΕΔ του ΠΕΑΚΙ ανακοινώνει και επαίρεται (φυσικά και μέλη αυτής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον ίδιο στόμφο και την ίδια έπαρση ), ότι θα δοθεί σε όλους τους συλλόγους, καλώντας τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν μάλιστα και αιτήσεις.

Επειδή όπως γνωρίζετε μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, της ΕΔ του ΠΕΑΚΙ και του ΑΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Ιωαννίνων, υπογράφηκε το από 03 Ιουνίου 2015 μνημόνιο συνεργασίας, με το οποίο η χρήση της αίθουσας βαρέων αθλημάτων η οποία ανήκε στον Α.Ο. ΣΠΑΡΤΑΚΟ  (με  την με αριθ. 11/11.12.2002 απόφαση του τότε Νομαρχιακού Συμβουλίου της Ν.Α. Ιωαννίνων ), παραχωρήθηκε για τις ανάγκες των αθλητικών συλλόγων της πόλης με τμήματα αθλοπαιδιών στην Περιφέρεια και η αίθουσα που κατασκευάστηκε στο πρώην ΕΑΝΚΙ στη Λιμνοπούλα από την Περιφέρεια και με δαπάνες της, παραχωρήθηκε για δέκα ( 10 ) έτη, ήτοι από 01.05.2015 μέχρι 01.05.2015 στον Α.Ο. ΣΠΑΡΤΑΚΟ Ιωαννίνων ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ, σύμφωνα και με την 4/2015 απόφαση της Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ.

΄Ορος του μνημονίου συνεργασίας είναι, ότι θα ισχύσει μέχρι την κατασκευή του β΄ κλειστού γυμναστηρίου της πόλης, οπότε και η χρήση της αίθουσας βαρέων αθλημάτων θα επανέλθει στον Α.Ο.ΣΠΑΡΤΑΚΟ. Με τα παραπάνω ρητά αναγνωρίζεται σε ποιόν ανήκει αποκλειστικά η χρήση των αιθουσών.

Η σημερινή ΕΔ του ΠΕΑΚΙ – Επιτροπή που διοικεί νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, ακολουθώντας μια πολιτική παράδοξη κατά τη γνώμη μας, αφού δεν αναγνωρίζει αποφάσεις της (έστω και με άλλη σύνθεση ) δημιουργεί νέες καταστάσεις και πλέον θα βρεθούμε στο σημείο, κάθε διορισμένη Επιτροπή Διοίκησης από την εκάστοτε κυβέρνηση, να αλλάζει κατά το δοκούν τις αποφάσεις της, πράξεις βέβαια που δεν συνάδουν σε κράτος δικαίου στο οποίο υποτίθεται λειτουργούν οι θεσμοί και οι νόμοι και το κράτος έχει μια συνέχεια.

Ακόμη παραπέρα είναι σαφέστατη η τιμωρία του συλλόγου μας, που πέρα από την αγωνιστική προσφορά των αθλητών και αθλητριών του στην πόλη μας, κατάφερε αυτό που όλοι οι φορείς δεν κατάφεραν την προσφορά δηλαδή στην πόλη δεύτερου κλειστού γυμναστηρίου. Αυτή είναι η αλήθεια και για το λόγο αυτό πρέπει να τιμωρηθούμε. Γιατί δεν μπορούν να κάνουν όσα έκανε ο σύλλογός μας. Δεν μπορούν να κατασκευάσουν ούτε αίθουσες, ούτε γυμναστήρια. Και οι ικανοί θα πρέπει να τιμωρηθούν. Θα πρέπει όλα να ισοπεδωθούν.

Επειδή, το θέμα από ότι φαίνεται δεν ενδιαφέρει και τους άλλους φορείς κ.λ.π. της πόλης και της περιφερειακής ενότητας στους οποίους κοινοποιήθηκε το έγγραφό μας, και επειδή ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ η Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ, καταργεί το μνημόνιο που συνυπέγραψε, μη σεβόμενη την υπογραφή από την προηγούμενη ΕΔ, απευθυνόμαστε σ΄ εσάς κε Περιφερειάρχα και ζητάμε, με λύπη μας βέβαια για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στους υπόλοιπους συλλόγους της πόλης, ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ που βρίσκεται στον πρώην Δήμο Ανατολής (παραπλεύρως του ΠΕΑΚΙ ), ώστε να στεγάσουμε τον σύλλογό μας.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του

Α.Ο. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Ιωαννίνων

Ο Πρόεδρος                         Ο Γεν. Γραμματέας

 

Αναστάσιος Λάγκας                   Μιχαήλ Τζιομάκας

Πίνακας αποδεκτών

1.Βουλευτές Ν. Ιωαννίνων: κ.κ. Ιωάννης Καραγιάννης, Χρήστος Μαντάς, Ιωάννης Στέφος , Μερόπη Τζούφη, Κων/νος Τασούλας.

2.Περιφερειάρχης Περιφέρειας Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης

  1. Δήμαρχος Ιωαννιτών κ. Θωμάς Μπέγκας
  2. Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σταύρος Παργανάς
  3. Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Παπαδιώτης
  4. Αντιπεριφερειάρχης Θ.Ε. Νεολαίας, ΄Αθλησης. Εθελοντισμού κ. Βασίλειος

Παπαχρήστου

  1. Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ.λ.π. κ. Παντελής Κολόκας
  2. Ε.Δ. ΠΕΑΚΙ.
  3. Μ.Μ.Ε.
  4. E.O.A.B.