Απίστευτη ανατροπή επεφύλαξε η σημερινή εκδίκαση της προσφυγής του Τσάβες. Η ΠΑΕ εμφάνισε το νέο συμβόλαιο που έχει υπογράψει κι αυτό σημαίνει ότι και να δικαιωθεί τώρα ο Τσάβες, δεν μπορεί να υπογράψει πάνω από 6 μήνες σε άλλη ομάδα, αφού το καλοκαίρι θα αρχίσει το νέο του συμβόλαιο με τον ΠΑΣ. Αν τυχόν ο Τσάβες βρεθεί να έχει υπογράψει σε 2 ομάδες, τότε θα τιμωρηθεί και θα αποζημιώσει και τον ΠΑΣ με ποσό 120.000 ως 170.000 ευρώ!

Αναλυτικά το δημοσίευμα του sport24.gr

Τη Δευτέρα (11/1) εκδικάστηκε η προσφυγή που έκανε κατά του ΠΑΣ Γιάννινα ο Κριστιάν Τσάβες. Ο Αργεντινός κινήθηκε νομικά σε βάρος της ΠΑΕ την Κυριακή 3 Ιανουαρίου, με φαξ που απέστειλε στην ΕΠΟ. Αιτία; Ότι δεν εμφανίστηκε στον λογαριασμό του μέρος των χρημάτων που του όφειλε η γιαννιώτικη ομάδα.

Η διοίκηση του ΠΑΣ, σύμφωνα με την ΠΑΕ, έδωσε εντολή να καταβληθούν τα χρήματα παραμονή Πρωτοχρονιάς, λίγο πριν από τις 14.00, αλλά η εντολή εκτελέστηκε τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, δηλαδή την επόμενη εργάσιμη. Ενώπιον του δικαστηρίου ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός επικαλέστηκε, ακόμα, ότι δεν έλαβε χρήματα Οκτωβρίου και Νοεμβρίου για το 2015, ενώ ζητά χρήματα διπλάσια του υπολειπόμενου συμβολαίου του.

Η πλευρά του ΠΑΣ Γιάννινα προσκόμισε τις αποδείξεις πληρωμής του παίκτη για Οκτώβρη και Νοέμβρη. Ο Τσάβες επί της ουσίας κατήγγειλε το υπάρχον συμβόλαιο με τον ΠΑΣ. Διότι υπάρχει ένα ακόμα, που υπεγράφη στις 20 Αυγούστου 2015 και το οποίο τον δεσμεύει με την ομάδα μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018!

Με άλλα λόγια, αν ο Τσάβες δικαιωθεί και κερδίσει την προσφυγή, θα είναι ελεύθερος μόνο μέχρι το τέλος Ιουνίου, καθώς από τον Ιούλιο αρχίζει το νέο συμβόλαιο, το οποίο ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής παραδέχτηκε τη Δευτέρα (11/1) ότι έχει υπογράψει. Δεν αμφισβητήθηκε δηλαδή από τον ίδιο. Συνομολόγησε, αντίθετα, ότι υφίσταται.

Σε περίπτωση λοιπόν που κερδίσει την προσφυγή και υπογράψει σε άλλη ομάδα για περισσότερο από έξι μήνες (καθώς από τον Ιούλιο ξεκινά νέο συμβόλαιο με τον ΠΑΣ), σύμφωνα με το άρθρο 14 του Κανονισμού ιδιότητας και μετεγγραφών ποδοσφαιριστών 2015-2016, προκύπτει “διάρρηξη του υφιστάμενου συμβολαίου με οποιονδήποτε τρόπο, με σκοπό την υπογραφή νέου συμβολαίου με άλλη ομάδα”.

Αν γίνει αυτό, τότε είτε ο παίκτης είτε η νέα του ομάδα θα πρέπει να αποζημιώσουν τον ΠΑΣ Γιάννινα. Πόσο; Θα πρόκειται για ποσό που κυμαίνεται από 120.000 ευρώ έως 170.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον ΠΑΣ, όταν στις 20 Αυγούστου 2015 υπέγραψε ο Τσάβες το νέο συμβόλαιο μέχρι το 2018, αυτό δεν κατατέθηκε στην ΕΠΟ, αφού δεν είχε εξασφαλίσει αδειοδότηση η ΠΑΕ. Τώρα, ωστόσο, που καταγράφηκε στα πρακτικά και προκύπτει από δικαστική ενέργεια, έχει ισχύ. Έχει γνωστοποιηθεί δηλαδή στην ΕΠΟ το νέο συμβόλαιο.

Οι δύο πλευρές, τόσο ο ΠΑΣ Γιάννινα όσο και ο Τσάβες, πήραν προθεσμία έως την επόμενη Δευτέρα (18/1), προκειμένου να καταθέσουν υπομνήματα. Δόθηκε τόσο μεγάλη προθεσμία (δεν συνηθίζεται αυτό εν μέσω μεταγραφικών περιόδων) διότι το θέμα θεωρήθηκε σύνθετο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τσάβες προπονήθηκε τη Δευτέρα (11/1) με τον ΠΑΣ Γιάννινα, παρότι έχει καταθέσει προσφυγή. Μάλιστα το βράδυ της Δευτέρας (11/1) πέρασε στην αντεπίθεση και με αναρτήσεις του στο twitter θέλησε να καταστήσει σαφές τι ισχύει με την περίπτωσή του και τι όχι. Διαβάστε όσα έγραψε ο 28χρονος Αργεντινός στο λογαριασμό του στο twitter:

“Γράφω αυτές τις γραμμές για να ξεκαθαρίσω πολλά πράγματα, από τη στιγμή που γράφουν πολλά ψέμματα για εμένα και το άτομό μου. Πρώτα ξεκαθαρίζω ότι ποτέ δεν ταξίδεψα Αθήνα και δεν μίλησα ποτέ με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Είναι αλήθεια ότι κατήγγειλα τον πρόεδρο και το διευθυντή, οι οποίοι με κούρασαν με τόσα ψέμματα και υποσχέσεις που μου είπαν κατά τη διάρκεια της παραμονής μου. Για να ζητήσω τα δικαιώματά μου, ξέρω ότι κρίνομαι με κακό τρόπο, χωρίς να ξέρουν τι πραγματικά συνέβη.

Ζητώ συγγνώμη από τον κόσμο του ΠΑΣ αλλά κουράστηκα από τόσα ψέμματα και ψεύτικες υποσχέσεις του προέδρου και του διευθυντή μας. Ίσως πολλοί δεν καταλαβαίνουν τη στάση μου, αλλά είναι δύσκολο να είμαι μακριά από τη χώρα μου και κυρίως την οικογένειά μου. Έκανα πολλές θυσίες να είμαι μακριά και το να μην εκπληρώνουν αυτά που μου αντιστοιχούν με αφήνει πολύ λυπημένο. Λαχταρώ και θέλω να γυρίσω στην πατρίδα μου”.