image description

Μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε, και σε κάθε περίπτωση πριν τελειώσει το πρωτάθλημα, όλοι οι ποδοσφαιριστές των οποίων λήγουν τα συμβόλαια το καλοκαίρι και δεν έχουν κάνει ήδη την κίνησή τους να συμφωνήσουν με άλλη ομάδα, όπως ο Γαρουφαλιάς, θα δεχτούν τις τελικές οικονομικές προτάσεις της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.

Στους περισσότερους παίκτες έχει φτάσει η ειδοποίηση, ότι η ομάδα ενδιαφέρεται να παραμείνουν και τις επόμενες σεζόν στο ρόστερ, αλλά η ειδοποίηση περιλαμβάνει και την επισήμανση, ότι θα πρέπει να περιμένουν μια μικρή μείωση στις αποδοχές τους. Η λέξη «μικρή», βέβαια, είναι σχετική για την κάθε πλευρά. Γι’ αυτόν που πληρώνει πάντα οι μειώσεις είναι πολύ μικρές, αλλά γι’ αυτόν που δέχεται τη μείωση συνήθως θεωρείται υπερβολική. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορεί να υπάρξει ακόμα ακριβής εκτίμηση για το ποιοι είναι πιο κοντά στο «ναι» και ποιοι στο «όχι».

Τα συμβόλαια που λήγουν είναι τα εξής: Μιχάλης Μπουκουβάλας, Αλέξης Μιχαήλ, Θεμιστοκλής Τζημόπουλος, Κωνσταντίνος Περιστερίδης, Σεραφείμ Γιαννίκογλου, Αλέξανδρος Αποστολόπουλος, Φίλιπ Χέλκβιστ, Νίκος Καρανίκας, Ηρακλής Γαρουφαλιάς, Καρίμ Σολτάνι. Ανανεώθηκε ήδη του Σκόνδρα, ενώ για πρόωρη ανανέωση πηγαίνει ο Νικολιάς, που θα έμενε ελεύθερος τον Δεκέμβριο, αλλά θέλει να παραμείνει στον ΠΑΣ και το ίδιο θέλει και η ομάδα.

Γαρουφαλιάς και Σολτάνι αποχωρούν σίγουρα και μάλλον και ο Καρανίκας, που φέρεται να συζητάει ήδη με ομάδες της Αθήνας και όχι μόνο. Άλλωστε ο ΠΑΣ δεν μπορεί να έχει πάλι τρία δεξιά μπακ και κάποιος θα έμενε ούτως ή άλλως εκτός σχεδιασμού.

Μιχαήλ και Τζημόπουλος βρίσκονται στα πλάνα της ομάδας και για την επόμενη σεζόν. Ο αρχηγός είναι γέννημα θρέμμα και υπάρχει και το συναισθηματικό δέσιμο στη μέση. Από την άλλη μεριά, «πολιτογραφημένος» Γιαννιώτης είναι ο Τζημόπουλος, που ήρθε το καλοκαίρι του 2010 στον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά για να παραμείνει θα πρέπει να ξεπεράσει το οικογενειακό του θέμα. Ακόμα η περίπτωσή του είναι στο 50%-50%.

Από τους Περιστερίδη και Γιαννίκογλου, αν θα παραμείνει κάποιος, θα είναι ο ένας μόνο. Για τους δύο αυτούς παίκτες δεν παίζει ρόλο μόνο το οικονομικό, αλλά και οι συμμετοχές. Αν κάποιος βρει πρόταση από ομάδα που θα τον υπολογίζει βασικό, είναι λογικό να την προτιμήσει.

Μπουκουβάλας και Αποστολόπουλος, αν συμφωνήσουν στις μικρές μειώσεις που θα τους προταθούν, αναμένεται να παραμείνουν και οι δύο και θα επανδρώσουν το δεξί άκρο της άμυνας.

Αυτές είναι οι πρώτες προτεραιότητες και από εκεί και πέρα θα εκτιμηθούν οι περιπτώσεις παικτών όπως του Χέλκβιστ, που θα πρέπει να αποφασιστεί αν θα ενεργοποιηθεί το +1 έτος στο συμβόλαιό του και ενδεχομένως να δούμε και προτάσεις αποχωρήσεων από το ρόστερ. Εδώ όμως γίνονται και κάποιες δεύτερες σκέψεις, επειδή έτσι θα ξηλωθεί όλο το… πουλόβερ και θα ανοίξει πολύ το ρίσκο στις μεταγραφές.

Όσον αφορά παίκτες που θα έρθουν, υπάρχει μια προεργασία και θα έχουμε ανακοίνωση μεταγραφής σχετικά σύντομα φέτος και όχι στα μέσα Ιουλίου, όπως πέρυσι.

Έχουν αρχίσει να ακούγονται διάφορα ονόματα, όπως του Τριάδη από την Ξάνθη, του Ευαγγέλου από τον Παναθηναϊκό (σύμφωνα με δημοσίευμα του contra.gr), όπως των παικτών του Πανσερραϊκού και του Απόλλωνα Λάρισας, ενώ ο ΠΑΣ έχει εστιάσει και σε δύο παίκτες από Πλατανιά και ΑΟΚ Κέρκυρας. Εκεί θα πέσουν πολλές ομάδες να «αρπάξουν» παίκτες και όποιος κινηθεί γρηγορότερα και πιο αποφασιστικά, θα έχει προβάδισμα.