Ούτε το 2016 που ετοιμαζόταν για Ευρώπη δεν είχε προχωρήσει τόσο γρήγορα τον μεταγραφικό του σχεδιασμό ο ΠΑΣ Γιάννινα! Βέβαια τότε ο σχεδιασμός προχώρησε με πιο αργά βήματα εξαιτίας της αναμονής για την τύχη της καταγγελίας του ΠΑΣ στην UEFA κατά του Πανιωνίου, αλλά ούτε η συνέχεια ήταν τόσο γρήγορη όσο η φετινή.

Η διοίκηση εργάζεται εντατικά για να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του κ. Πετράκη και μέσα στον Μάιο αναμένεται να κλείσουν δύο ακόμα μεταγραφές ή περισσότερες, αφού έχουν εντοπιστεί οι επόμενοι στόχοι.

Τελειωμένη θεωρείται η μεταγραφή του Λέο Μπατίστ από τον Κισσαμικό, ο οποίος θα αποτελέσει την 3η επιλογή για την επίθεση, μετά τους Παμλίδη και Λουκίνα. Ο κ. Πετράκης είχε βρεθεί στα Τρίκαλα με τον κ. Αλεξίου και άναψαν το «πράσινο φως» για την απόκτησή του.

Για τον Τουράμ που ήταν ψηλά στη λίστα, προς το παρόν υπάρχουν αμφιβολίες αν θα πρέπει να γίνει η μεταγραφή, λόγω του ότι έμεινε πίσω μετά τον τραυματισμό του. Το ζήτημα αυτό θα ξεκαθαρίσει σύντομα. Ως μία εναλλακτική παίζει και το όνομα του Μπαστακού του Άρη που είχε θητεία και στον Ηρακλή.

Εκτός του Λέο που θα ανακοινωθεί με τη λήξη του πρωταθλήματος της Football League, τουλάχιστον μία ακόμα μεταγραφή θα προχωρήσει, αλλά δεν είναι ακόμα γνωστό αν θα είναι μεταξύ των ονομάτων που έχουν διαρρεύσει ή κάποια άλλη έκπληξη.

Από τις σημαντικότερες θέσεις που θέλει να καλύψει η ομάδα είναι ο παίκτης box to box, με το όνομα του Τσουκαλά να είναι στα υπ’ όψιν, αλλά δεν είναι ακόμα πολύ προχωρημένες οι επαφές. Επίσης, εξετάζονται προτάσεις για «δεκάρια» από διάφορους μάνατζερ και φυσικά ο αντι-Κόντε πρέπει να είναι πολύ προσεκτική επιλογή.

Για τον τελευταίο, ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει πλέον επίσημη πρόταση από τον ΠΑΟΚ, καθώς συναντήθηκαν Σαββίδης και Χριστοβασίλης στην Θεσσαλονίκη και συμφωνήθηκε το ποσό που θα πάρει ο ΠΑΣ Γιάννινα. Στη σύσκεψη που είχαν την Πέμπτη στην Θεσσαλονίκη  Σαββίδης, Λουτσέσκου και Μίχελ αναμενόταν η τυπική έγκριση της μεταγραφής.

Ο ΠΑΣ θα χάσει τον καλύτερο επιθετικό που είχε σε επίπεδο Α’ Εθνικής από το 1980 και τον Θαλή Τσιριμώκο, αλλά θα βάλει χρήματα στα ταμεία του που θα βοηθήσουν να αυξηθεί το μπάτζετ των μεταγραφών, όπως έχει ζητήσει ο κ. Πετράκης.

Τέλος, για τον τεχνικό του ΠΑΣ Γιάννινα ισχύει προς το παρόν το προφανές. Παραμένει προπονητής της ομάδας και εισηγείται κανονικά μεταγραφές. Σε συνδυασμό με την επικείμενη πρόσληψη Χάβου στον Απόλλωνα, φαίνεται ότι δεν τίθεται θέμα αποχώρησής του από τον ΠΑΣ. Σημαντικό ρόλο έπαιξε το κλίμα στον Απόλλωνα, καθώς ο Μονεμβασιώτης είναι ιδιαίτερα παρεμβατικός. Ακόμα και ο έμπειρος Παράσχος αναγκάστηκε σε αποχώρηση μετά το τέλος του πρωταθλήματος.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ