image description

Αρκετές προσφυγές για μικροποσά (για τα δεδομένα μίας ΠΑΕ) έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Πασχαλάκης, Κοζορώνης, Ναδάλες, Χαλκιαδάκης, είναι τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα και μάλιστα όλοι τους κατέθεσαν την προσφυγή απροειδοποίητα αμέσως μόλις απέκτησαν το δικαίωμα μιας τέτοιας κίνησης.

Δεν συνηθίζεται στο ποδόσφαιρο να φεύγουν ποδοσφαιριστές τόσο εύκολα, αφού σε όλες σχεδόν τις ομάδες υπάρχουν καθυστερήσεις και οφειλές που κάποιες φορές μπορεί να φτάνουν και σε εξαψήφια ποσά.

Μία εξήγηση που δώσαμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ, ήταν ότι δεν υπάρχει σωστή επικοινωνία διοίκησης και ποδοσφαιριστών, ώστε να προλαμβάνονται τέτοια φαινόμενα.

Ωστόσο στον ΠΑΣ Γιάννινα δίνουν διαφορετική ερμηνεία. Πλέον, η ομάδα απολαμβάνει ιδιαίτερης προβολής, λόγω των πολλών πωλήσεων των προηγούμενων ετών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές ομάδες και μάνατζερ που παρακολουθούν τον ΠΑΣ Γιάννινα ψάχνοντας για ευκαιρίες. Οι σοβαρές ομάδες ακολουθούν την οδό της αγοραπωλησίας, αλλά υπάρχουν κι εκείνες που δελεάζουν απευθείας τους ποδοσφαιριστές με διπλάσιες απολαβές, αποφεύγοντας έτσι την καταβολή χρημάτων στην ηπειρώτικη ομάδα.

Έτσι, με το να καθυστερούν κάποιες πληρωμές από την πλευρά του ΠΑΣ Γιάννινα, όπως στην περίπτωση του Χαλκιαδάκη, ο οποίος δεν πληρώθηκε τη δόση του Απριλίου ως τις 31 Μαΐου, δίνεται αυτομάτως η ευκαιρία σε όποιον βρίσκει κάτι καλύτερο, να επιδιώκει την ελευθέρας του, και δευτερευόντως και τα χρήματα που του οφείλονται.

Όπως έγινε, πάντως, σε όλες τις περιπτώσεις, έτσι και με τον Χαλκιαδάκη θα επιδιώξει η ομάδα να έρθει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό μαζί του, ώστε να πάρει τα δεδουλευμένα και να μείνει ελεύθερος.