Προχωρημένα τα μεταγραφικά, σταδιακά οι ανακοινώσεις

0

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η ολοκλήρωση των μεταγραφών στον ΠΑΣ Γιάννινα, που έχει τρέξει σε ρυθμούς σπριντ την αναδιοργάνωση του ρόστερ.

Θυμίζουμε ότι η ΠΑΕ έχει κλείσει ήδη 5 μεταγραφές (Σιόντης, Παμλίδης, Λουκίνας, Λέο, Κούζικ) και 6 ανανεώσεις (Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Περιστερίδης, Μιχαήλ)  και αναμένεται κάποια στιγμή να ανακοινωθεί και η ανανέωση του Νικολιά, για τον οποίο είχαμε γράψει προ μηνός ότι έχει συμφωνήσει για 2 ακόμα χρόνια.

Από τον ΠΑΣ Γιάννινα έχουν αποχωρήσει μέχρι σήμερα οι: Χαλκιαδάκης (σ.σ. σήμερα εκδικάζεται η προσφυγή του), Χέλκβιστ, Σολτάνι, Καρανίκας, Γαρουφαλιάς, Μανθάτης, Γιαννίκογλου και Μπετρά.

Απομένουν τρεις μεταγραφές για να κλείσουν τα βασικά μέτωπα των κενών του ρόστερ και είναι ο επιτελικός χαφ, ο αριστερός μπακ και -εκτός κάποιου απροόπτου- ο επιθετικός, που θα αντικαταστήσει τον Κόντε. Όπως είναι γνωστό, ο Ισπανός είναι προς πώληση στον ΠΑΟΚ και από σήμερα που επιστρέφει ο Σαββίδης στην Θεσσαλονίκη, η μεταγραφή του βαίνει προς ολοκλήρωση.

Από εκεί και πέρα ίσως να γίνουν συμπληρώματα, αν χρειαστεί και όπου χρειαστεί, στο ρόστερ. Για παράδειγμα μπορεί να αποκτηθεί 5ος στόπερ, 3ος αμυντικός χαφ ή ένας ακόμα τερματοφύλακας, αν υπάρξει εξέλιξη στο ενδιαφέρον της Γιουβέντους για τον Βενετικίδη.

Στις μεταγραφικές περιόδους είθισται να προτείνονται και κάποιοι νεαροί που περνάνε από δοκιμές, αλλά αυτές θα είναι πολύ περιορισμένες φέτος και μόνο για παίκτες που θα τους συνοδεύουν καλές συστάσεις.

Για τις τρεις βασικές μεταγραφές που απομένουν, οι στόχοι έχουν εντοπιστεί κι έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών, αλλά στην ΠΑΕ προτιμούν να κινούνται με μυστικότητα, όπως έγινε με τον Κούζικ. Οι ανακοινώσεις θα έρχονται σταδιακά, αφού φέτος έγινε προσπάθεια να μένει «ζεστός» ο κόσμος, με τις ανακοινώσεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Αν όλα κυλήσουν ομαλά, η προετοιμασία που θα ξεκινήσει στις 30 Ιουνίου με εργομετρικά και ιατρικές εξετάσεις και στις 2 Ιουλίου στο γήπεδο, θα βρει τον ΠΑΣ μ’ ένα πληρέστατο ρόστερ, μετά από πάρα πολλά χρόνια!

«Εμπλοκή» για τα διαρκείας

Όσον αφορά τα διαρκείας, προς το παρόν υπάρχει εμπλοκή στην ανακοίνωση των τιμών, λόγω της ελληνικής αστειότητας να συζητείται τον Ιούνιο τι είδους πρωτάθλημα θα ξεκινήσει τον Αύγουστο. Θα είναι πρωτάθλημα με 20 ομάδες; Με 16; Πόσοι θα πέφτουν; Θα γίνουν και διοργανώσεις όπως το Λιγκ Καπ; Πόσα χρήματα θα δαπανηθούν για τηλεοπτικά δικαιώματα; Όλα αυτά είναι ακόμα υπό συζήτηση και ως εκ τούτου οι ομάδες δεν μπορούν να προσδιορίσουν την τιμολογιακή πολιτική τους.

Σχόλια

Comments are closed.