image description

Περιζήτητος ήταν ο Ρουμπίλιο Καστίγιο που έχει συμφωνήσει οριστικά με τον ΠΑΣ Γιάννινα για τριετές συμβόλαιο, όπως μεταδίδουν και ΜΜΕ της Ονδούρας. Μάλιστα την Παρασκευή αναμένεται ο 26χρονος επιθετικός να είναι στην Ελλάδα για να ενταχθεί και επίσημα στο “κυανόλευκο” ρόστερ.

Σε δηλώσεις του στην Ονδούρα ο Καστίγιο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ρώτησε τον Μεχία της Ξάνθης για το ελληνικό πρωτάθλημα και ότι πήρε αρκετά καλές συστάσεις.

Να σημειώσουμε ότι το όνομα του Καστίγιο επιβεβαιωνόταν από τις προηγούμενες μέρες από πλευράς ΠΑΣ Γιάννινα ότι απασχολούσε, αλλά έλεγαν ότι είναι μια πολύ δύσκολη εως απίθανη περίπτωση. Τα δεδομένα, όμως, άλλαξαν τις τελευταίες ώρες. Πιο συγκεκριμένα πριν 2 μέρες ο τοπ σκόρερ του πρωταθλήματος της Ονδούρας δήλωνε σε ΜΜΕ της πατρίδας του, ότι περίμενε μια προσφορά από το εξωτερικό και ότι από τη χώρα του προτεραιότητά του ήταν η παραμονή του στην Μοτάγκουα. Φαίνεται, λοιπόν, ότι η προσφορά του ΠΑΣ Γιάννινα ήρθε, ήταν αυτή που ήθελε ο παίκτης και η μεταγραφή δρομολογήθηκε.

Ο Καστίγιο θυμίζει κάτι από Κούζικ, με την έννοια ότι κι αυτός ήταν στο στόχαστρο αρκετών ομάδων από Ονδούρα, Βολιβία, Μεξικό, Κίνα και MLS, ενώ και η ομάδα του έκανε μεγάλη προσπάθεια να του ανανεώσει το συμβόλαιο. Τελικά προτίμησε να περάσει τον Ατλαντικό και να δοκιμάσει την τύχη του στην Ευρώπη. Ακριβώς το γεγονός ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα εξελίσσει παίκτες και τους στέλνει σε μεγαλύτερα κλαμπ, φαίνεται ότι ήταν το δέλεαρ γι’ αυτόν.

Ο επιθετικός από την Ονδούρα είναι 7 φορές διεθνής με την ομάδα της χώρας του έχοντας πετύχει 4 γκολ, ενώ με την Μοτάγκουα της Ονδούρας είχε 23 γκολ σε 40 αγώνες την προηγούμενη σεζόν.

Η κίνηση της απόκτησης του Καστίγιο δείχνει ότι ο Κόντε είναι πολύ κοντά στην έξοδο πλέον, αλλά η αντικαταστάτης του φαίνεται ότι είναι κι αυτός παίκτης με πολύ καλή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα.

Ο Καστίγιο είναι εξαιρετικά δημοφιλής στην Ονδούρα και οι οπαδοί της ομάδας του τον αποχαιρετούν με ευχές να επιστρέψει και πάλι γρήγορα, ενώ κατά καιρούς γίνονται αφιερώματα για εκείνον στα ΜΜΕ.