image description

Ένα ακόμη βήμα για κλείσει μια εκκρεμότητα 30 χρόνων και να ανοίξει ο δρόμος για έργα υποδομής και πολεοδομική τακτοποίηση στις περιοχές Δροσιάς, Πεντέλης, Ζευγαριών και Τσιφλικόπουλου έκανε ο Δήμος Ιωαννιτών.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ανέδειξε τον προσωρινό ανάδοχο του διαγωνισμού για την εκπόνηση της μελέτης: «ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΑΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ  (Πολ. Ενοτ. ΧΧΙΙΙ) της Δημοτικής Ενότητας Ιωαννίνων του Δήμου Ιωαννιτών στις περιοχές ΔΡΟΣΙΑ-ΠΕΝΤΕΛΗ- ΖΕΥΓΑΡΙΑ- ΤΣΙΦΛΙΚΟΠΟΥΛΟ».

Η μελέτη θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους του Δήμου.

Τα επόμενα, σημαντικά βήματα είναι η έγκριση νομιμότητας της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας και ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το αργότερο μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχει υπογραφεί η σύμβαση και θα ξεκινήσει η εκπόνηση της μελέτης.

Από το 1986 οπότε και εγκρίθηκε αρχικά η πολεοδομική μελέτη, οι ιδιοκτήτες της εν λόγω πολεοδομικής ενότητας έζησαν την περιπέτεια των ακυρώσεων των επανεγκρίσεων και στην ουσία της στασιμότητας μιας περιοχής που απέχει «μια ανάσα» από το κέντρο της πόλης και εξαιτίας της πολεοδομικής εκκρεμότητας, στερείται βασικών έργων υποδομής.

«Είναι μια σπουδαία μέρα για το Δήμο και ειδικά για τις περιοχές της Δροσιάς, της Πεντέλης, των Ζευγαριών και του Τσιφλικόπουλου.

Οι περιπέτειες των κατοίκων της περιοχής μετά από 30 χρόνια σιγά, σιγά τελειώνουν.

Αποτέλεσε κεντρική μας πολιτική επιλογή η χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της μελέτης για μια περιοχή που έχει υπομείνει δεκαετίες ολόκληρες για το αυτονόητο.

Προχωράμε με βάση το σοβαρό σχεδιασμό μας και είμαι σίγουρος ότι με την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών και της μελέτης θα μπει ένα οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία δεκαετιών χιλιάδων συμπολιτών μας στις περιοχές αυτές», δήλωσε ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας.

«Η εκπόνηση της μελέτης πράξης εφαρμογής για τις περιοχές Δροσιάς, Πεντέλης, Ζευγαριών και Τσιφλικόπουλου, έχει σκοπό την υλοποίηση των πολεοδομικών μελετών των περιοχών αυτών, την εξασφάλιση των προβλεπόμενων κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων καθώς και την τακτοποίηση όλων των εντασσόμενων οικοπέδων ώστε να καταστούν άρτια και οικοδομήσιμα. Το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή έχει εξασφαλίσει τους ίδιους πόρους για να προχωρήσει η εκπόνηση της μελέτης, είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας εξορθολογισμού και εξυγίανσης των οικονομικών του Δήμου, που μας επέτρεψε να έχουμε ένα ταμείο, έναν «κουμπαρά» για να χρηματοδοτούμε από δικούς μας πόρους έργα», σημείωσε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θωμάς Γιωτίτσας.