image description

Προτελευταίο φιλικό τεστ για τον ΠΑΣ Γιάννινα την Κυριακή και πρώτο με ομάδες από τη Football League, που βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο προετοιμασίας σε σχέση με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά δεν παύουν να είναι ομάδες με παίκτες που έχουν φιλοδοξίες και θέλουν να δείξουν στον προπονητή τους ότι έχουν θέση στην ενδεκάδα.

Αντί δύο ξεχωριστών φιλικών, οι αναμετρήσεις συνενώθηκαν σε μίνι τουρνουά, μιας και ο κ. Πετράκης μετράει αρκετές απώλειες λόγω τραυματισμών και δεν ήταν σε θέση να κατεβάσει τουλάχιστον δύο πλήρως διαφορετικές ενδεκάδες έτοιμες για 90λεπτο.

Το τουρνουά θα διεξαχθεί στο Πανηπειρωτικό Στάδιο και θα υπάρχει και πάλι ελεύθερη είσοδος. Θα ξεκινήσει στις 17:45 με την αναμέτρηση Παναχαϊκή – Τρίκαλα. Στις 18:45 θα παίξει ο ΠΑΣ Γιάννινα με τα Τρίκαλα και στις 19:45 ο ΠΑΣ Γιάννινα με την Παναχαϊκή του Γιώργου Ντάσιου!

Το τεστ αυτό ίσως να μην προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα για τον προπονητή, καθώς πρόκειται για πιο ανέτοιμες ομάδες και από την άλλη για ομάδες που είναι συνηθισμένες σε πιο σκληρό παιχνίδι. Ήδη ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει μετρήσει αρκετούς τραυματισμούς από φιλικά ματς, οπότε θα υπάρχει μια σχετική επιφυλακτικότητα και προσοχή για να μην επιδεινωθεί η κατάσταση. Περισσότερο θα το χαρακτηρίζαμε ως τεστ εγρήγορσης, ώστε οι παίκτες να τρέξουν και να προσπαθήσουν να βγάλουν κομμάτια της τακτικής στο παιχνίδι τους.

Σίγουρα απόντες από το κυριακάτικο τουρνουά θα είναι οι Κακούμπα, Λίλα, Μπουκουβάλας, Παμλίδης, Βιδάλ και Περιστερίδης που είναι τραυματίες και ενδεχομένως και ο Λέο που μαζί με την απογευματινή προπόνηση του Σαββάτου στις 18:00 θα έχει στο ενεργητικό του μόλις 3 προπονήσεις. Ακόμα κι αν αγωνιστεί, πάντως, θα είναι για ένα δεκάλεπτο και όχι παραπάνω. Ενδεχομένως να χρειαστεί να προφυλαχθούν και κάποιοι παίκτες, αν έχει διαπιστωθεί κόπωση.

Οι Γιαννιώτες θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία για το αυριανό τουρνουά, με απογευματινή προπόνηση το Σάββατο στο ΠΕΑΚΙ. Να σημειώσουμε ότι την εβδομάδα που διανύσαμε έγιναν πρωινές προπονήσεις μόνο Δευτέρα και Τρίτη και από εκεί και μετά, λόγω και του φιλικού με τον Παναιτωλικό, έγινε μια μικρή αποφόρτιση από το βαρύ πρόγραμμα. Από Τρίτη, πάντως, θα ξαναγίνουν κάποιες διπλές προπονήσεις και θα σταματήσουν οριστικά πριν το φιλικό με τον Άρη, αφού από εκεί και μετά η ομάδα θα μπει σε ρυθμούς πρωταθλήματος.