image description

Φιλικό τουρνουά με δύο ομάδες της Football League έδωσε σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα στο Πανηπειρωτικό Στάδιο. Παίχτηκαν τρία 45λεπτα, όπου στο πρώτο έπαιξαν Τρίκαλα και Παναχαϊκή με αποτέλεσμα 0-0, στη συνέχεια ο ΠΑΣ Γιάννινα ήρθε ισόπαλος 1-1 με τα Τρίκαλα, ενώ ηττήθηκε από την Παναχαϊκή στο τρίτο 45λεπτο με 1-2.

Οι Γιαννιώτες είχαν ένα μέτριο πρόσωπο στο πρώτο 45λεπτο, όπου ναι μεν είχαν την κατοχή της μπάλας και ήλεγχαν τον ρυθμό, ωστόσο δέχτηκαν γκολ από μια κακή στιγμή, που σε γύρισμα του Μιχαήλ η μπάλα αναπήδησε στο χόρτο και ξεγέλασε τον Βελλίδη. Η απάντηση του ΠΑΣ ήρθε με τον Κόντε που πλάσαρε σε σέντρα του Κούζικ. Ο Ισπανός νωρίτερα είχε χάσει δύο ακόμα σπουδαίες ευκαιρίες να σκοράρει.

Σε γενικές γραμμές, όμως, ο ΠΑΣ δεν έδειξε τη διαφορά κατηγορίας με τα Τρίκαλα. Ήταν απλά καλύτερος, χωρίς να εντυπωσιάζει, παρότι έπαιζε με μια ενδεκάδα που θα μπορούσε να είναι οι βασικοί για το ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Στο δεύτερο 45λεπτο η Παναχαϊκή ήταν εξαιρετική, έτρεξε στις αντεπιθέσεις και πέτυχε δύο γκολ που είχαν δόση τύχης, αλλά φανέρωσαν και τις αδυναμίες της άμυνας. Οι Πατρινοί έκαναν το 0-1 με τον Μαυρία, που σούταρε τη μία φορά πάνω στον Τσικάρσκι και στη συνέχεια με δεύτερο σουτ είδε την μπάλα να ξανακοντράρει σε αντίπαλο και η αλλαγή πορείας ξεγέλασε τον Βελλίδη. Το 0-2 ήρθε σε κακή απόκρουση του Βελλίδη, με την μπάλα να πηγαίνει πάλι σε παίκτη της Παναχαϊκής και ο Κολλ από κοντά διαμόρφωσε το 0-2.

Ο ΠΑΣ απλά μείωσε σε 1-2 με τον Κόντε που επωφελήθηκε κι αυτός από λάθος έξοδο του τερματοφύλακα της Παναχαϊκής. Μετά το 1-2 ο ΠΑΣ ισορρόπησε το παιχνίδι, μπήκαν μέσα και οι πιτσιρικάδες που έδειξαν σοβαρότητα, αλλά δεν δημιουργήθηκαν ευκαιρίες για την ισοφάριση.

Το β’ 45λεπτο προβλημάτισε πιο πολύ, καθώς η Παναχαϊκή έδειξε πολύ καλή εικόνα, ενώ ο ΠΑΣ φάνηκε πιο κουρασμένος και με λιγότερη ενέργεια, με την εικόνα να αλλάζει άρδην με την είσοδο του Κάστρο και την όρεξη των πιτσιρκάδων. Ας ελπίσουμε ότι θα ισχύσει αυτό που λέγεται πολλές φορές ότι ομάδες που πετάνε στα φιλικά κάνουν κακό πρωτάθλημα και το αντίστροφο.

Δείτε πως εξελίχθηκε το τουρνουά λεπτό προς λεπτό ΕΔΩ