PEAKI

Δριμεία κριτική στη δημοτική αρχή για έργα που μένουν στις προθέσεις

0

Δριμεία κριτική ασκεί η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία του κ. Γκόντα για τα όσα ακούστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με μεγάλα έργα στην πόλη, τα οποία θεωρεί ότι αποτελούν «έπεα πτερόεντα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική παράταξη:

Έπεα  πτερόεντα από την δημοτική αρχή, για πολλοστή φορά επί ημερών της. Πάλι για μεγάλα έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ, έκανε λόγο ο δήμαρχος της πόλης ,κατά την  χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τα οποία όμως μένουν ακόμη στις προθέσεις του ιδίου του δημάρχου και των δημοτικών του συμβούλων. Με την προσφιλή του τακτική των δήθεν οραμάτων, ο κ. Μπέγκας  στον πέμπτο χρόνο της θητείας του και στο ένατο της θητείας της παράταξής του, ξαναμίλησε για έργα αμέτρητων εκατομμυρίων, στέλνοντας την ίδια στιγμή τις οφειλές των συμπολιτών προς την ΔΕΥΑΙ στη ΔΟΥ, για βεβαίωση λόγω της ανικανότητας της επιχείρησης να εισπράξει η ίδια τις οφειλές. Ο ίδιος  ο δήμαρχος προσπάθησε να διασκεδάσει την ανικανότητα της δικής του δημοτικής αρχής, για την πορεία της κατασκευής του μεγάλου δακτυλίου, ο οποίος  έχει απορριφθεί από τον αρμόδιο υπουργό,  λόγω των ενστάσεων που έγιναν κατά την κατασκευή της ΚΕΝΑΝ ΜΕΣΑΡΕ, για μη   τήρηση των περιβαλλοντικών όρων. Μάλιστα ο κ. Μπέγκας, έκανε λόγο για δρομολόγηση νέων μελετών, οι οποίες θα συνταχθούν και θα συνδέονται με την εν γένει κυκλοφορία στην πόλη μας,  κάτι που παραπέμπει στο αόριστο μέλλον και χωρίς να εκφράζει την βεβαιότητα της εκτέλεσης του έργου. Στο αόριστο μέλλον παρέπεμψε  και την υπόθεση ΦΙΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ στην Ήπειρο,. χωρίς να διευκρινίσει ποιες είναι οι προϋποθέσεις  για ένα τέτοιο εγχείρημα.

«Είμαστε υπέρ των ουσιαστικών παρεμβάσεων που θα ωφελήσουν τους συμπολίτες και θα κάνουν την ζωή τους καλύτερη  και σε καμία περίπτωση δεν θα σταθούμε απέναντι σας.  Δεν θα σας επιτρέψουμε όμως να παίζετε με τις τύχες τους και κυρίως με την νοημοσύνη τους .Σε τέτοιες περιπτώσεις θα  μας βρίσκετε απέναντί σας. Και ο μεγάλος δακτύλιος και το φυσικό αέριο και η προστασία της δημοτικής περιουσίας από την «όρεξη» που ανοίγει στο ΤΑΙΠΕΔ,  είναι  πολύ μεγάλα ζητήματα για να τα αντιμετωπίζουμε με ελαφρότητα. Δεν προτιθέμεθα όμως να συναινέσουμε σε μια πρακτική που  ακολουθείτε  και την εφαρμόζετε  ακόμη  και λίγους μήνες  πριν τις δημοτικές εκλογές και που έχει να κάνει με υποσχέσεις και σχεδιασμούς.» είπε ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ κ. Γκόντας.

Στην ίδια συνεδρίαση οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής  αρνήθηκαν να δώσουν θετική ψήφο στο θέμα που έχει να κάνει με την βεβαίωση  στη αρμόδια ΔΟΥ οφειλών συμπολιτών προς την ΔΕΥΑΙ,  χρεώνοντας στην διοίκηση της επιχείρησης, ανικανότητα και αδυναμία είσπραξης των συγκεκριμένων  οφειλών. «Την δική σας ανικανότητα και την αδυναμία στον ορθό τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης  δεν θα την μεταφέρουμε στις πλάτες των συμπολιτών μας στέλνοντάς τους «δέσμιους» στη ΔΟΥ» Είπε  χαρακτηριστικά ο κ Γκόντας .

Αναφερόμενος και σε άλλα ζητήματα εκτός ημερησίας διατάξεως ο κ.Γκόντας  στηλίτευσε τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού εξωτερικών Ν, Γκοτζιά περί δήθεν τακτοποίησης «Αλβανικού ζητήματος» λέγοντας πως και άστοχες ήταν και επικίνδυνες για τα εθνικά συμφέροντα. Τέλος ο κ Γκόντας επεσήμανε τους κινδύνους που διατρέχει το τζαμί και του δημοτικό μουσείο από διάφορες φθορές που έχουν υποστεί.

 

Σχόλια

Comments are closed.