Γερμανοί tour operators επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στην Ήπειρο

0

Δεκατρείς τουριστικοί πράκτορες από τη Γερμανία πραγματοποίησαν ταξίδι εξοικείωσης στην Ήπειρο, ύστερα από αίτημα του Μη Κερδοσκοπικού Ιδρύματος Willy Scharnow Stiftung für Touristik και με τη συνεργασία του Γραφείου του Ε.Ο.Τ. στη Γερμανία.

Το συγκεκριμένο ίδρυμα, έχει στόχο την εκπαίδευση και την επιμόρφωση των εργαζομένων σε ταξιδιωτικά γραφεία ή και τουριστικούς οργανισμούς της χώρας. Για τον λόγο αυτό πραγματοποιεί κάθε χρόνο σεμινάρια και εκπαιδευτικά ταξίδια σε διάφορες χώρες. Στην Ελλάδα έχουν προηγηθεί ανάλογα ταξίδια σε Αθήνα, Κρήτη, Κω, Καβάλα/Θάσο, Θεσσαλονίκη και Πελοπόννησο.

Οι Γερμανοί tour operators επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους σε επιλεγμένα αξιοθέατα, αλλά και σε περιοχές των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων που ενδείκνυται για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, επισκεπτόμενοι αρχαιολογικά, πολιτιστικά, θρησκευτικά μνημεία, περιπατητικές και φυσιολατρικές διαδρομές, τοποθεσίες για σπορ, όπως ράφτινγκ και πήραν «γεύση» από την πλούσια ηπειρωτική γαστρονομία.

Την Τρίτη, οι Γερμανοί φιλοξενούμενοι, συνοδευόμενοι από την προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού κ. Ιουλία Μαρκούλα, επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη στον οποίο και εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την άριστη φιλοξενία και το επίπεδο ξενάγησης και ενημέρωσης που είχαν. Στα θετικά της συνάντησης καταγράφονται οι θετικές εντυπώσεις που αποκόμισαν από τη φύση της Ηπείρου και τις πολλαπλές δυνατότητες επιλογών που μπορεί να έχει ένας Γερμανός επισκέπτης. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε και το ζήτημα της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης των Ιωαννίνων με πόλη της Γερμανίας, ενώ θετικά αποτίμησαν και την παρουσία της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις που γίνονται σε πόλεις της Γερμανίας.

Ο Περιφερειάρχης στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις ευοίωνες προοπτικές που έχουν ανοιχθεί για τον τουρισμό της Ηπείρου και τα τοπικά της προϊόντα μέσω της προβολής τους στη Γερμανική αγορά, που είναι ένας από τους βασικούς στόχους της Περιφέρειας, προσθέτοντας ότι ο μεγάλος αριθμός των απόδημων Ηπειρωτών στη Γερμανία αποτελεί μια επιπλέον εστία «διαφήμισης» για την περιοχή μας.

Τη Γερμανική αποστολή συνάντησε και φιλοξένησε στην Πρέβεζα ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για την Τουριστική Ανάπτυξη και Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου,  ο οποίος, μεταξύ άλλων, δήλωσε και τα εξής:

«Συνεχίζουμε αδιάλειπτα να προωθούμε την Ήπειρο φιλοξενώντας δημοσιογράφους και tour operators από το εξωτερικό σε μια διαρκή προσπάθεια να εξασφαλίσουμε δημοσιότητα αλλά και άμεσα συμβόλαια για μια καλύτερη επόμενη τουριστική σεζόν.

Αυτή τη φορά ξεναγούμε Γερμανούς tour operators αποσκοπώντας να ενισχύσουμε μια παραδοσιακή τουριστική αγορά που έχει πολλά να προσφέρει στην Ήπειρο. Οι επαφές και οι φιλοξενίες αυτές, όπως έχω πει πολλές φορές, είναι προωθητικές ενέργειες με ελάχιστο ή μηδενικό κόστος , αλλά με τεράστια ανταπόδοση είτε με την ακριβή δημοσιότητα που εξασφαλίζουμε δωρεάν είτε με τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών για την άμεση ενίσχυση του τουρισμού στην περιοχή μας».

Ημερίδα για την προστασία των χοιροτροφικών μονάδων της Ηπείρου

Ημερίδα με θέμα «Επίκαιρα Νοσήματα των Χοίρων», διοργάνωσε την Τρίτη το απόγευμα στη Φιλιππιάδα η Περιφέρεια Ηπείρου. Σκοπός της ήταν  η ενημέρωση  και ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων σχετικά με την Αφρικανική Πανώλη των χοίρων. Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι κτηνίατροι Δρ. Αικατερίνη Ντόντορου, αν. Προϊστάμενη Δ/νσης Κτηνιατρικής Περιφέρειας Ηπείρου και Παναγιώτης Παπουτσής, Κτηνίατρος Αγροτικού Κτηνιατρείου Φιλιππιάδας.

Τα θέματα που παρουσιάστηκαν αφορούσαν τη συμπτωματολογία της νόσου, τους συνήθεις τρόπους μετάδοσης, τα μέτρα βιοσφάλειας, αλλά και τα μέτρα που λαμβάνονται σε περίπτωση εμφάνισης της νόσου και τις οικονομικές επιπτώσεις που έχει στον τομέα της χοιροτροφίας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα μέτρα βιοπροφύλαξης που πρέπει να λαμβάνουν τόσο οι χοιροτρόφοι όσο και όσοι έρχονται σε επαφή με αγριόχοιρους (κυνηγοί, θηροφύλακες κλπ). Τονίστηκε ότι η νόσος αφορά αποκλειστικά τους χοίρους και τους αγριόχοιρους και δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο, ωστόσο προκαλεί σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στον κλάδο της χοιροτροφίας. Την ημερίδα παρακολούθησε και χαιρέτησε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη λήψης των απαραίτητων μέτρων βιοασφάλειας και τόνισε ότι όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου θα συνδράμουν στην αποτροπή εμφάνισης της νόσου στην περιοχή.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, πλήθος χοιροτρόφων και εκπροσώπων των κυνηγετικών συλλόγων, κτηνίατροι των κτηνιατρικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου και υπάλληλοι των δασικών υπηρεσιών και της θηροφυλακής. Ακολούθησε συζήτηση και συμφωνήθηκε η συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων ώστε να προληφθεί η εμφάνιση της νόσου στην περιοχή της Ηπείρου.

Εξετάσεις για πτυχίο ραδιοερασιτεχνών

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, προκηρύσσονται οι εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίων ραδιοερασιτεχνών Β΄ περιόδου 2018, το μήνα Οκτώβριο. Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στις 23 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 9.00 π.μ. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους στην Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Ιωαννίνων μέχρι την 15η Οκτωβρίου 2018.  Οι εξετάσεις θα γίνουν με τη μορφή ερωτηματολογίων πολλαπλών επιλογών (ηλεκτρονική εξέταση).

Προμήθεια εξοπλισμού σε σχολικές μονάδες της Ηπείρου

Με το ποσό των  2,744,614 ευρώ χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου, η «προμήθεια  και εγκατάσταση εξοπλισμού Τ.Π.Ε. Σχολικών Μονάδων Προσχολικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης». Οι διαδικασίες βρίσκονται στο στάδιο της δημοπράτησης, καθώς η Ε.Υ.Δ. του Ε.Π. της Περιφέρειας Ηπείρου, εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη της για τα τεύχη διακήρυξης του έργου, το οποίο έχει φορέα υλοποίησης την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Τομέα Παιδείας.

Εργασίες αντιστήριξη στην Αρχαία Αμβρακία

Εργασίες για την αντιστήριξη των πρανών στον αρχαιολογικό χώρο του Μικρού Θεάτρου της Αρχαίας Αμβρακίας θα πραγματοποιηθούν με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου. Το έργο με προϋπολογισμό 123.470 ευρώ, έχει ενταχθεί στο Ε.Π. 2014-2020 της Περιφέρειας και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (Ε.Υ.Δ.) έχει διατυπώσει τη σύμφωνη γνώμη για τη διαδικασία ανάθεσής του.

 

Σχόλια

Comments are closed.