Στήριξη των γεννήσεων στο Ζαγόρι

0

Ολοκληρωμένη ιατρική περίθαλψη και υποστήριξη σε γυναίκες από τη στιγμή που μένουν έγκυες έως τη μέρα του τοκετού τους, προσφέρει ο μη   κερδοσκοπικός οργανισμός HOPEgenesis που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και ασχολείται με το θέμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. Στόχος είναι η αντιστροφή των  ανησυχητικών αρνητικών ποσοστών γεννήσεων σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές.

Ο Δήμος Ζαγορίου, με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει αποδεχθεί την πρόταση της HOPEgenesis και έχει  ενταχθεί στο πρόγραμμα που υλοποιείται σε συνολικά 130 ορεινές και απομακρυσμένες Τοπικές Κοινότητες των νομών Καρδίτσας, Ευρυτανίας, Κοζάνης, και Ιωαννίνων και σε 37 νησιά.

Οι 43 Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ζαγορίου είναι οι μοναδικές, μέχρι τώρα,  από την Ήπειρο που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα.

Την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου στις 12 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στους Ασπραγγέλους η HOPEgenesis, σε συνεργασία με το Δήμο, οργανώνει  εκδήλωση γνωριμίας με τους κατοίκους και φορείς του Ζαγορίου. Θα γίνει παρουσίαση του προγράμματος από εκπροσώπους της HOPEgenesis  και θα δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα των συμμετεχόντων.

Η δράση της οργάνωσης στην οποία συμμετέχουν, στηρίζουν ή συνεργάζονται σημαντικοί επιστήμονες και προσωπικότητες της δημόσιας ζωής, επικεντρώνεται κυρίως στις γυναίκες που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή απομονωμένα νησιά στην Ελλάδα.

Για να είναι πιο αποτελεσματική η δράση της, η HOPEgenesis έχει αναπτύξει στενή συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες προκειμένου να παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια στις γυναίκες που κυοφορούν ή επιθυμούν να μείνουν έγκυες.

Η HOPEgenesis δέχεται γυναίκες ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης που δεν έχουν ξεπεράσει την 18η εβδομάδα κύησης, παρέχει τη μεταφορά και τη διαμονή των εγκύων σε ένα από τα συνεργαζόμενα ιατρικά κέντρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ενώ παρέχει μαιευτική και γυναικολογική φροντίδα. Επίσης, προσφέρει φροντίδα στην έγκυο σε ένα αξιόπιστο νοσοκομείο και κάλυψη για κάθε έκτακτο περιστατικό παρουσιαστεί στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τέλος καλύπτει όλο το κόστος μητρότητας.

 

Σχόλια

Comments are closed.